1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.
2 ממיסים בפולסים קצרים במיקרוגל שוקולד וחמאה. מוציאים, מערבבים לתערובת חלקה ומצננים.
3 מקציפים בקערה חלמונים עם קמצוץ מלח 3-4 דקות (אפשר במיקסר יד), עד לקבלת קצף צהבהב בהיר.
4 מקציפים חלבונים עם כפית חומץ במהירות בינונית-גבוהה. כשמתחילות להיווצר בועות קטנות מגבירים מהירות ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים 4-5 דקות לקבלת קצף תפוח.
עוגת שוקולד ללא קמח | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
5 מאחדים את תערובת החלמונים עם תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
6 מעבירים את תערובת השוקולד לתערובת החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול.
7 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
8 מקשטים באבקת סוכר. אפשר להגיש עם קצפת מעט ממותקת בצד.