1 מכינים את הבצק: מערבבים קמח, שמרים יבשים, מלח, סוכר, מים וזיתים בתוך קופסה עם מכסה/קערה. מערבבים הכל בכף עץ עד שנוצר בצק דביק ועיסתי (אם חסרים מים לא לפחד ופשוט להוסיף. הבצק צריך להיות מאוד דביק). סוגרים את המכסה ומתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
2 בינתיים קולים את השומשום במחבת רחבה ללא שמן. מערבבים כל הזמן עד שהשומשום משנה צבעו לשחום ומעבירים את השומשום לקערה עמוקה.
בלי להסתבך לרגע: לחמניות זיתים ושומשום | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 לאחר שעה וחצי מתחילים לקפל את הבצק: טובלים את היד במים, תופסים את קצוות הבצק ומקפלים פנימה כלפי מעלה למרכז. כשכל הפינות של הבצק קופלו למעלה, סוגרים מחדש את הקופסא ומתפיחים שוב למשך שעה- שעה וחצי.
4 מחממים תנור ל 190 מעלות.
5 ממלאים עוד קערה קטנה עם מים, מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב, ובעזרת הידיים מותחים אותו ומעט מועכים ליצירת מלבן. מחלקים את הבצק ל 12-14 ריבועים קטנים. מכדררים כל בצק לעיגול, טובלים צד אחד במים ואז מיד טובלים בשומשום ומניחים כשהשומשום כלפי מעלה.
6 מכניסים לתנור לאפייה של 20 דקותף עד שהכדורים שחומים למראה. מגישים חם עם חמאה בצד וזוללים.
קערה, כף עץ, וכמה ערבובים. לחמניות זיתים ושומשום | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
* כשהלחמניות יוצאות מהתנור אפשר להבריש אותן בשמן זית עם קצת מלח גס.