1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית היטב.
2 מערבבים בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם משחתי אחיד.
3 מוסיפים ביצים וטורפים היטב. מוסיפים וניל ומערבבים.
לא, לא חבל על התותים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מוסיפים מלח, קמח לבן, אבקת אפייה וקמח שקדים ומערבבים.
5 מוסיפים שמנת חמוצה ושוב מערבבים לבלילה אחידה (הבלילה מאוד סמיכה, זה בסדר).
6 מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומיישרים.
7 מפזרים את התותים ומפזרים עליהם סוכר וניל.
8 מקשטים בשבבי שקדים ואופים 25-35 דקות, עד שהעוגה שחומה למראה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.
9 מצננים, בוזקים אבקת סוכר אם רוצים, ומגישים.
רוצים להקפיא? גם אפשר | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
אפשר בתבנית 24 רגילה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה רגילה בקוטר 24
** העוגה נשמרת עד שלושה ימים במקרר.