1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 מערבבים בקערה את כל הגבינות עם הזיתים וממליחים.
3 פורסים את בצק העלים על משטח נח לעבודה ומעט מקומח, ומחלקים את הבצק למלבנים (5 ס"מ על 9-10 ס"מ) בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה.
בורקס בצק עלים עם גבינות וזיתים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מניחים כף גדושה מהמלית במרכז כל מלבן לאורכו (נזהרים לא למלא יותר מדי,כי הבצק עלול להיפתח בזמן אפייה), מחברים את שני קצוות המלבן לאורך וצובטים אותם כדי שיתחברו יחד.
5 הופכים כל מלבן ומגלגלים ממש קצת על משטח העבודה כדי לחבר את הבצק ומעבירים לתבנית עם הפתח כלפי מטה.
6 מברישים את כל האצבעות בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
7 אופים 20-25 דקות, עד להשחמה יפה. מגישים חם.
* אפשר לגוון עם סוגי הגבינות ואפשר גם להכין את המקלות כמקלות פיצה עם רוטב פיצה וגבינה צהובה מגורדת.
אצבעות בורקס עם גבינות וזיתים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
בתיאבון!