1 מערבבים קמח לבן, קמח שקדים וסוכר במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה עם הידיים).
2 מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק.
3 מוסיפים כף מים קרים ומעבדים. אם הבצק לא הופך לכדור מוסיפים עוד מעט מים בכל פעם ומעבדים. אל תמהרו להוסיף מים, נסו לחבר את הבצק ורק אם לא מצליח – תוסיפו.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5 חוצים את הבצק לשניים. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו היטב.
6 מניחים חלק בצק אחד על הנייר המקומח ומקמחים מעט את הבצק מלמעלה. מרדדים למלבן.
7 מורחים מחצית מממרח התמרים.
רכות ופריכות. מגולגלות תמרים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
8 מקפלים את החלק הימני של הבצק כלפי האמצע (הכי טוב להיעזר בנייר האפייה), ואז מקפלים את הצד השמאלי על הימני כמו מעטפה.
9 מעבירים את הרולדה לתבנית (אני פשוט מגלגלת את הרולדה מנייר האפייה ישירות לתבנית), וחוזרים על כל הפעולות עם חלק הבצק השני.
10 חורצים בעזרת סכין חדה חריצים לרוחב הבצק (לא חותכים עד הסוף אלא עד חצי הדרך), לסימון החיתוך לעוגיות אחרי האפייה.
11 מברישים את הרולדות במים ומפזרים שקדים וסוכר גבישי.
12 אופים כ-35 דקות עד שהבצק מזהיב ממש מעט ומתייצב.
13 מצננים לחלוטין ופורסים. מקשטים באבקת סוכר.
חותכים לעוגיות מגולגלות | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
_OBJ
** העוגיות יישמרו עד ארבעה ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, ואני מבטיחה לכם שהן לא יחזיקו מעמד אפילו יום אחד.
** את ממרח התמרים ניתן להמיר בממרח חלבה, שוקולד, ריבה או קרם שקדים.