כל המתכונים לשבירת הצום
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים בקערה חמאה, אבקת סוכר, סוכר וניל, קורנפלור וחלמונים.
עוגיות ריבה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 מוסיפים 2 וחצי כוסות מהקמח ומערבבים. הבצק אמור להתקבל רך מאוד אבל לא דביק מדי. אם חסר קמח – מוסיפים עוד.
4 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים – אחד לעוגיות ריבה ושניים לרולדות תמרים.
5 לעוגיות ריבה: קורצים מהבצק כדורים קטנים ומסדרים בתבנית. בעזרת קצה של כף או אפילו באצבע יוצרים בכל כדור גומה קטנה. מכניסים לגומה מעט ריבה בעזרת כפית ואופים 10-12 דקות עד להזהבה ממש קלה. מצננים לחלוטין ובוזקים אבקת סוכר.
6 לרולדות תמרים: מערבבים ממרח תמרים עם קינמון. על נייר אפייה מקומח היטב מרדדים כל חלק בצק למלבן. מורחים את ממרח התמרים ומפזרים אגוזים טחונים. מגלגלים לרולדות.
7 חורצים ברולדות סימוני פריסה (לא עד הסוף) ואופים 20-25 דקות, עד שהן מעט שזופות.
8 מצננים, בוזקים אבקת סוכר, פורסים ומגישים.
לפני אבקת הסוכר | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
מגולגלות תמרים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה עד ארבעה ימים.
** אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור כמה ימים במקרר.
** אם מכינים מכל כמות הבצק רק עוגיות ריבה, יש להכפיל את כמות המילוי בשלוש. אם מכינים רק מגולגלות יש להכפיל את חומרי המילוי ב-1 וחצי.