1 מכינים בצקL מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה או בידיים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
2 מכינים את המילוי: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את חצאי המשמשים, מפזרים מעליהם סוכר ומערבבים. מבשלים 5 דקות באש בינונית עד שכולם עטופים היטב בחמאה וסוכר מכל הצדדים. מורידים מהאש ומצננים מעט.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
פאי משמשים וריבת שזיפים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מרדדים שני שליש מכמות הבצק על נייר אפייה מעט מקומח לצורת עיגול גדול, הופכים את הבצק על פני התבנית (משתמשים בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ), מסירים את נייר האפייה ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות התבנית.
5 מורחים על פני הבצק ריבה (איזו שאוהבים) ומעבירים פנימה את המשמשים. מסדרים אותם על הבצק ומפזרים שקדים פרוסים.
6 מרדדים את הבצק שנותר לעיגול ומניחים מעל המשמשים (אפשר לראות בתמונה שאצלי הבצק לא הספיק לכיסוי מלא של המשמשים, וזה דווקא יצא ממש יפה למרות חוסר הדיוק). אם רוצים, חורצים צורת איקס בכיסוי הבצק.
7 אופים את הטארט כ-35 דקות, עד שהבצק שחום מעט והפירות מבעבעים.
8 מקשטים באבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידה בצד.
פרוסת פאי משמשים וריבת שזיפים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל