1 מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומרפדים את התבניות בנייר אפייה. משמנים את הנייר בספריי שמן.
2 מתחילים עם תערובת הקרמל והפקאן: ממיסים במחבת או סיר קטן את החמאה (120 גרם) יחד עם הסוכר החום בהיר (100 גרם), מוסיפים מייפל ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה מעט. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים. מחלקים את התערובת בין שתי תבניות האפייה באופן שווה ומשטחים על התחתית.
לפני אפייה. כבר הורסת | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
הו העושר | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
3 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (או בקערה ומרית) חמאה, סוכר, סוכר וניל, ביצים ושמנת חמוצה.
4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים מחצית מהבלילה לכל אחת מהתבניות ומיישרים.
6 אופים 35-40 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מוציאים מהתנור, ממתינים 5-7 דקות והופכים את העוגות על צלחות הגשה.
פרוסה אחת בשבילנו | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
** לגרסת פרווה ניתן להמיר בבלילת העוגה את החמאה במרגרינה בטעם חמאה, בנטורינה או בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה במיץ תפוזים או שמנת פרווה באותה כמות; בקרמל פקאנים אפשר להחליף את החמאה במרגרינה בטעם חמאה או בנטורינה.