לחם שיפון כפרי עם תאנים מיובשותהמרקם הייחודי של תאנה מיובשת מקבל חיים חדשים כשהוא אפוי בתוך לחם שיפון ריחני. נראה מסובך? גם ככה המיקסר עושה את רוב העבודה
תומר בלס
| לאפות, לבשל, לאהוב
| פורסם 29/12/14 18:29
צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב
|
המצרכים :מרכיבים:
אופן ההכנה:1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים, המחמצת וכוס וחצי מהמים. מפעילים במהירות איטית עד שהחומרים מתאחדים. אם החומרים לא מתאחדים, מוסיפים את שאר המים. מגבירים למהירות בינונית ולשים כדקה. 2 מוסיפים את המלח ולשים 5-6 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק חלק שנפרד מדפנות הקערה. 3 מוסיפים את קוביות הדבלים ומפעילים שוב את המיקסר, הפעם במהירות איטית, רק עד שהתוספות נטמעות בבצק. הבצק יישאר מעט דביק אחרי הלישה (בגלל השיפון) וזה בסדר. 4 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת היטב, מכסים במגבת ומתפיחים מחוץ למקרר 4-6 שעות. 5 מחלקים את הבצק ל-2 ומעצבים כל חלק לצורת כיכר אליפטית ארוכה. 6 מניחים את הכיכרות על תבנית גדולה מקומחת בסולת, מכסים במגבת או נייר אפייה ומתפיחים שוב כשעתיים, עד שנפח הכיכר עולה ב-50% בערך. 7 מחממים תנור ל-240 מעלות. רגע לפני האפייה, יוצרים 4-5 חתכים בחלק העליון של כל כיכר. 8 מכניסים לתנור ומנמיכים את החום ל-220 מעלות. אופים כך 20 דקות, ואז מסובבים את הכיכר 180 מעלות (כך שהצד שפנה אליכם יפנה עכשיו כלפי פנים התנור). מנמיכים את החום ל-200 מעלות. אופים 20-25 דקות נוספות, עד שהכיכרות התנפחו, קיבלו קרום יפה וקשיח והן משמיעות צליל חלול כשטופחים על החלק התחתון שלהן. 9 מוציאים את הכיכרות ונותנים להן להתקרר לחלוטין לפני שפורסים. טיפים:- כשמכניסים את הלחם לתנור כדאי להתיז עליו מים (עם שפריצר)- כדאי לאפות את הכיכרות על אבן אפייה.- לאפייה אחידה, מומלץ לאפות כל כיכר בנפרד או לכל היותר שני כיכרות בו זמנית. בין הנגלות של האפייה נותנים לתנור זמן להתחמם מחדש. >> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב" |