1 מוציאים מהכרוב את הגזע בעזרת סכין קטנה, ומניחים את הכרוב על רשת אידוי בסיר עם מעט מים. מכסים ומאדים במשך כ-20 דקות, עד שהעלים רכים.
2 שוטפים את הקינואה ומייבשים בקלייה בסיר, ללא שמן. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומעט מלח ופלפל, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות, עד שאין עוד מים בסיר. מכבים את האש ומניחים לשתי דקות. פותחים ומפוררים את גרגרי הקינואה במזלג.
3 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). חותכים את הקישואים ואת השומר לרבעים לאורך (אם הם עבים חותכים לשמיניות) ומניחים בתבנית. מערבבים את שמן הזית והשום (אפשר גם לכתוש מעט את השום בתוך השמן) ומורחים את הקישואים והשומר. זורים מעט מלח מלמעלה, ואופים כ-25 דקות עד להזהבה. מצננים מעט וחותכים לפרוסות דקות.
4 מערבבים את הקינואה עם הקישואים והשומר, מוסיפים את העירית, גרעיני החמנייה ומיץ הלימון ומתבלים.
5 ממלאים את הכרוב: מפרידים את העלים בעדינות. מניחים כל עלה עם הצד הקעור כלפי מעלה והצד של השורש כלפינו. מניחים 1-2 כפות מסלט הקינואה על העלה ועוטפים - קודם מלמטה, אחר כך משני הצדדים - ומגלגלים לסגירה. מגישים חם או קר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!