1 מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגדול וצורבים את הכרשה, הדלעת, הבצל והבטטה במשך כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
2 מוסיפים את החלב, מרתיחים ומוסיפים ציר עוף רק עד שהירקות מתחילים לצוף.
3 מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכניסים את עלי המרווה ומתבלים באגוז מוסקט ובהרט. מבשלים מכוסה עד לריכוך מוחלט של הירקות.
4 מבשלים כוסמת במים רותחים עד ריכוך, ממש כמו פסטה. חולטים את האפונה הקפואה במים רותחים כ-5 דקות, ומסננים.
5 מנקים את קצוות האספרגוס, מניחים בכלי המתאים לתנור, מכסים בציר עוף ואופים ב-180 מעלות כ-6 דקות, או עד ריכוך חלקי של האספרגוס. מסננים. מערבבים גביע יוגורט לבן עם כף פלפל לבן. בעזרת פטיש מטבח מפוררים קלות את אפונת הווסאבי. מניחים בצד עד להגשה.
6 כשהירקות במרק רכים מוציאים את עלי המרווה, ממליחים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד.
7 מסננים את המרק לתוך סיר נוסף. לוחצים עם המצקת כנגד המסננת תוך כדי תנועה סיבובית, כדי לקבל את מלוא נוזלי המרק אך מבלי להשאיר את סיבי הירקות.
8 מחזירים את המרק לבישול על להבה נמוכה לחימום וצמצום קל של הנוזלים.
9 להגשה: מסדרים בצד שמאל של קערה רחבה ולא מאוד עמוקה שורה נדיבה של כוסמת. מפזרים מעט אפונת גינה ומעמידים כמה ראשי אספרגוס. שופכים מצד ימין של הקערה כמות רצויה של המרק, מבלי להסתיר את שאר המרכיבים. את המרק עצמו מקשטים בנקודות מהיוגורט שתובל בפלפל לבן, שמן טרגון או שמן זית. מפזרים על הכוסמת כמות נדיבה של אפונת הווסאבי השבורה. מגישים.