1 המלית: במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים את שמן הזית, מטגנים קלות את הבצל, שוטפים היטב את התרד, קוצצים גס ללא הגבעולים ומוסיפים את השום. מאדים קלות ומקפיצים כ-2 דקות. מתבלים (זהירות עם המלח - הגבינה הבולגרית מלוחה). לבסוף מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומצננים את המלית.
2 כשהמלית קרה מוסיפים לתוכה את הגבינות ומערבבים.
3 הבצק: בקערה מערבבים את הקמח, הבירה והסוכר כ-5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק במרקם חלק.
4 מברישים את הבצק במעט שמן זית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים ללילה במקרר לתפיחה ראשונה.
5 מוציאים את הבצק מהמקרר, לשים ומורידים לו את הנפח.
6 משמנים את הבצק במעט שמן זית, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים מחוץ למקרר להתפחה בטמפרטורת החדר. מתפיחים עד שהמסה מכפילה את הקמח (בערך שעה עד שעה וחצי). כשהבצק תופח בפעם השנייה, שוב לשים ומורידים לו נפח.
7 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד (בערך בגודל של כדור טניס). מרדדים את הכדורים לצורה של פיתה.
8 במרכז ה"פיתה" ולאורכה (כך שבסיום האפייה המלית תצא מהצדדים), מסדרים את מלית התרד והגבינות (מחלקים את המלית למספר כדורי המאפה), מקפלים פעם לימין ופעם לשמאל, כאשר החלק השמאלי עולה על הימני ונכנס מתחתיו.
9 בכל סטרומבולי חורצים שלושה חריצים עדינים (כמו בלחם), מתפיחים בפעם האחרונה במשך שעה או עד שמכפילים את הנפח.
10 מצפים בביצה או בחלבון ביצה, מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומניחים בתנור תבנית קטנה עם מים חמים כדי שיווצרו אדים, אופים כ-15 דקות או עד שהמאפה שחום ויפה.