1 מבשלים את העוף או הבשר כחצי שעה במים עם מקל קינמון, אגוז מוסקט, עלי דפנה, מלח, חצי בצל ו-2 שיני שום שלמות, לאחר הבישול מפוררים את העוף או הבשר אחרי שמתקרר (שומרים את מי הבישול).
2 מטגנים את פרוסות החציל בשמן. מניחים על צלחת עם נייר סופג לספיגת השומן.
3 מטגנים את הבצלים ומסננים אותם מהשמן.
4 מערבבים את האורז עם הגזר, האפונה, התבלינים והמלח.
5 מסדרים את חתיכות העוף המפורר או הבשר בתחתית סיר ומעליהם את הבצל המטוגן. מסדרים את טבעות החציל המטוגן מסביב לסיר, בצמוד לדופן הסיר.
6 שופכים את התערובת האורז לתוך הסיר (כך שהחציל עוטף את האורז). מעל מסדרים את העגבנייה הפרוסה על כל השטח. מוסיפים את המים בהם בושל העוף/ הבשר לתוך הסיר כ-2 ס"מ עד לכיסוי האורז.
7 מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות עד שהמים נספגים בתוך האורז. מורידים מהאש, מכסים את הסיר עם צלחת גדולה והופכים את הסיר לתוך הצלחת.