עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה"ההשראה לעוגה הזו היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה טעימה", אומר מיקי שמו. ואנחנו אומרים: עוגה שנראית ככה ודורשת רק 20 דקות עבודה היא לגמרי הדבר בשבילנו
צילום: בן יוסטר, מחלבות גד
|
המצרכים :לקלתית:
למלית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-140 מעלות. 2 מכינים את הקלתית: שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון ומרסקים לפירורים במרקם של חול רטוב. 3 מרפדים בתערובת הפירורים את התחתית והדפנות של 3 תבניות פאי בקוטר 16 ס"מ או תבנית פאי אחת בקוטר 26 ס"מ, ומהדקים היטב. מקפיאים למשך 10 דקות לפחות. 4 מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים מלבד הריבה לתערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר. 5 מרכיבים ואופים: יוצקים את מלית הגבינה על הקלתית או הקלתיות עד שלושת רבעי מגובהן. מניחים על פני העוגה כמה שלוליות קטנות של ריבה ויוצרים דוגמת שיש בעזרת קיסם או סכין. 6 מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים 30 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז. מצננים שעתיים לפחות. 7 מצננים ושומרים בקירור עד 3 ימים. >> בשבוע שעבר הכנו עוגת כאן מסקרפונה ותפוחים >> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו
|