פופאוברס עם גבינת רוקפורמבחוץ הם נראים כמו מאפינס, אבל כשנותנים נגיסה אחת מגלים את התוכן האוורירי, שמזכיר דווקא פחזניות. וכל זה ב-20 דקות עבודה
| תנובה
| פורסם 28/04/13 13:21
![]()
צילום: בני גם זו לטובה, תנובה
|
אפשר להטמין בפופאוברס גבינות, כמו במתכון הבא, ואפשר לשחק עם הצבע — ראו גיוון.
* שימו לב - חשוב להשתמש בתבנית מתכת ולא סיליקון. המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים רוויון, חלב, ביצים וחמאה מומסת בעזרת מטרפה לבלילה אחידה. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-30 דקות בטמפרטורת החדר. ![]() ![]() 2 מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו (או 250 מעלות במצב רגיל) ומניחים את התבנית הריקה בשליש התחתון של תא האפייה. 3 מוציאים את התבנית החמה מהתנור (מקפידים לסגור אותו מהר), משמנים בזריזות את השקעים או מרפדים אותם במנז'טים (עטרות נייר). יוצקים את הבלילה עד מחצית הגובה ומפזרים גבינה מפוררת. ![]() ![]() 4 אופים 10 דקות בלי לפתוח את התנור. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 15 דקות עד שהמאפים זהובים, תפוחים ויציבים. ![]() 5 מצננים, שולפים מהתבנית (טיפ: מנקבים חור בצדדים או בתחתית לשחרור האדים ולשמירה על כיפה יפה) ומגישים חם. לגיוון: פופאוברס צבעוניים בטעמים אחרי שלב 1 (אבל לפני המנוחה של הבצק) מחלקים את הבלילה לשלוש קערות. מוסיפים לקערה אחת שתי כפות ממרח פסטו, ומערבבים. מוסיפים לקערה שנייה שתי כפות ממרח עגבניות מיובשות ומערבבים. ממשיכים לפי המתכון, אלא שבמקום להעביר למנז'טים רק בלילה לבנה, מעבירים מעט מכל בלילה. ![]() ![]() ![]() * המתכון מתוך סדנת שבועות של תנובה.
| המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |