מתכון בסיסי לעלי בלינצ'ס
המרכיבים (ל-6-7 עלים):
כוס קמח, מנופה
כוס חלב
2 ביצים
כף שמן
אופן ההכנה:
1. שמים את החלב בקערה. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים היטב עד שאין גושים.
2. מוסיפים את הביצים ואת השמן.
3. מחממים ומשמנים קלות מחבת טפלון – עם ספריי שמן, נייר סופג טבול בשמן או חמאה מומסת. יוצקים מהבלילה על המחבת החמה בעזרת מצקת, ומטים את המחבת עד שהבלילה מכסה אותה.
4. מטגנים את הבלינצ'ס כשתי דקות, עד שהקצוות מזהיבים ומתחילים להשתחרר מהמחבת. מוציאים ומניחים על צלחת לצינון.
מלית גבינה ואמרנה
המרכיבים (ל-5-6 בלינצ'ס):
250 גרם גבינה לבנה או ריקוטה
200 גרם מסקרפונה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
25 דובדבני אמרנה מסוננים מנוזלים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים למעט הדובדבנים בקערה לתערובת אחידה.
2. שמים שתי כפות מלית במרכז עלה הבלינצ'ס.
3. מסדרים 4 דובדבני אמרנה על המלית.
4. מקפלים את העלה מסביב למלית וסוגרים משני הצדדים.
מלית אגסים ושוקולד
המרכיבים (ל-5-6 בלינצ'סים):
3 אגסים, מקולפים מנוקים וחצויים
100 גרם שקדים מולבנים (עדיף בצורת שבבים)
500 מ"ל מים (2 כוסות)
200 גרם סוכר (כוס)
קורט קינמון
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. קולים את השקדים כ-2 דקות במחבת טפלון חמה, עד שהם מזהיבים קלות (ללא שמן).
2. בסיר קטן או קלחת מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר והקינמון.
3. מכניסים את חצאי האגסים למים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים היטב ופורסים את חצאי האגסים לפרוסות דקות בצורת מניפה.
4. בסיר נוסף ממיסים את השוקולד והחמאה.
5. מסדרים על עלה הבלינצ'ס מניפה של חצי אגס. מורחים את האגס בתערובת השוקולד ומפזרים מעט שקדים.
6. מקפלים את העלה מסביב למלית וסוגרים משני הצדדים.
מלית גבינה ותפוחים מקורמלים
המרכיבים (6-8 בלינצ'ס):
500 גרם גבינה לבנה 9%
3 תפוחי גרני סמית, קלופים
50 גרם חמאה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום
1 כף מיץ לימון
1 כפית קינמון
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן
אופן ההכנה:
1. חותכים את התפוחים לפלחים או קוביות.
2. ממיסים את החמאה במחבת רחבה. מוסיפים את הסוכר החום, מיץ הלימון, התפוחים והקינמון.
3. מבשלים על אש נמוכה 10-15 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מצננים בצד.
4. בינתיים מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה עם הסוכר הלבן לתערובת אחידה.
5. מורחים על עלה הבלינצ'ס שתי כפות של גבינה ממותקת, ומעליה מסדרים פלחי תפוחים מקורמלים.
6. מקפלים את העלה מסביב למלית וסוגרים משני הצדדים.
מלית גבינות וארטישוק
המרכיבים (ל-6 בלינצ'ס):
300 גרם לבבות ארטישוק קפואים
2 כפות חמאה
שן שום, קצוצה
חצי כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה
לתערובת הגבינות:
150 גרם (3/4 כוס) גבינה לבנה או ריקוטה
100 גרם (1/2 כוס) קוטג'
25 גרם (3 כפות) גאודה
25 גרם (3 כפות) פרמזן
אופן ההכנה:
1. מפשירים את לבבות הארטישוק ופורסים אותם דק.
2. ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את השום. מטגנים 3 דקות ומוסיפים את לבבות ארטישוק. ממשיכים לטגן על להבה נמוכה עד לריכוך הארטישוק, כ-10 דקות.
3. מוסיפים את היין, המלח, הפלפל והפטרוזיליה ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים.
4. מורידים מהאש ומצננים.
5. מערבבים את כל הגבינות בקערה, ומוסיפים את תערובת האריטשוקים.
6. מניחים במרכז כל עלה בלינצ'ס 2 כפות גדושות של תערובת, מקפלים את העלה מסביב למלית וסוגרים משני הצדדים.
מלית אספרגוס
המרכיבים (ל-6 בלינצ'ס):
צרור אספרגוס
3 כפות חמאה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
קליפה מגוררת מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. קוצצים את בסיס האספרגוס (4 ס"מ) ומשליכים לפח. שוטפים את האספרגוס. קוצצים אותם לחתיכות באורך 4 ס"מ.
2. מרתיחים סיר מים רותחים עם כפית מלח. כשהמים מגיעים לרתיחה מכניסים את האספרגוס לחליטה בת כ-5 דקות.
3. מוציאים את האספרגוס כשהוא עדיין פריך ומעבירים לקערה עם מים קרים לדקה וחצי בכדי שיצטנן וישמור על צבעו הירוק הרענן. מסננים את המים.
4. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את האספרגוס ומטגנים למשך כ-10 דקות. מוסיפים מלח פלפל אגוז מוסקט וגרידת לימון מערבבים עוד דקה ומורידים מהאש.
5. בקערה, מערבבים את הגבינות לתערובת אחידה ומוסיפים את פיסות האספרגוס.
6. במרכז כל עלה בלינצ'ס מניחים 2 כפות גדושות של תערובת הגבינות והארטישוקים. מקפלים את העלה מסביב למלית וסוגרים משני הצדדים.
* המתכונים באדיבות שף-קונדיטורית רוסלה יונה, קונדיטוריית ביסקוטי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!