קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלוייםהמנה הכי צבעונית על השולחן, עם תירס, חציל, זוקיני ופלפלים קלויים על האש שנחים על קרם פולנטה (שימו לב לתהליך ההכנה המיוחד, המרקם הקטיפתי שווה את זה). והתוצאה? עשירה, קיצית וסופר טעימה
שי לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 22/05/17 14:49
![]()
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):לירקות:
לקרם פולנטה:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הירקות: מברישים את קלחי התירס ופרוסות הירקות בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים או פלנצ'ה על להבה גבוהה. צולים כל ירק כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה. מוציאים לצלחת ומכסים ברדיד אלומיניום כדי לשמור על הירקות חמים. 2 מכינים את קרם הפולנטה: מרתיחים מים ומלח בסיר גדול. מוסיפים קמח תירס בהדרגה וטורפים במטרפה ידנית. לא להוסיף את הקמח בבת אחת, אחרת ייווצרו גושים שלא יתמוססו. 3 מבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה מתמדת כ-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה. 4 מוסיפים חמאה וגרנה פדנו ומערבבים היטב. 5 מבשלים עוד דקה תוך כדי בחישה. 6 מוסיפים חלב חם ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד לקבלת קרם סמיך. טועמים ומתקנים תיבול. 7 מגישים: יוצקים את הפולנטה לכלי הגשה, מגררים גס גבינת גרנה פדנו או מגלפים שבבים בעזרת קולפן ומגישים עם הירקות הקלויים. * טיפ אירוח: בחרו כלי גדול שצבעו אחיד ועצבו מנה ממש כמו ציור על בד קנבס. צרו כתמי צבע ומשחקי מרקמים לא אחידים שיעניקו למנה מראה מגרה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |