חטיפי ספגטי וגבינותהמפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים - פשוטים להכנה, מרשימים ומתאימים כנשנוש בתחילת ארוחת החג, אבל מושלמים גם סתם כך ביום חול
שי לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 22/05/17 13:58
![]()
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
|
המצרכים (14 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים ספגטי ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב. 3 מעבירים את הספגטי לקערה גדולה, יוצקים שמן זית ומערבבים. 4 מוסיפים גבינות, שמנת לבישול, ביצה, בזיליקום, עירית ושום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. 5 בתנועות סיבוביות של כף ומזלג יוצרים מעין קן בקוטר 8 ס"מ ומניחים בתבנית. מפזרים מעל גרנה פדנו מגוררת. 6 אופים 25-20 דקות עד להזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. * אפשר להכין יום מראש ולחמם כ-10 דקות בחום של 170 מעלות. * גיוון: החטיפים האלה ימצאו חן בעיני הילדים – מניסיון. אם מכינים אותם במיוחד לקטנים, אפשר להחליף את עשבי התיבול בשליש כוס זיתים מגולענים וקצוצים גס.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |