עוגת גבינה לימונצ'לוכל מי שהכין אי פעם עוגת גבינה יודע שתוספת של קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. במתכון הזה החליטה שי לי ליפא להוסיף ליקר לימונצ'לו איטלקי, שלגמרי העצים את ארומת ההדרים
שי לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 08/06/16 08:44
![]()
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
|
המצרכים :לבסיס (תבנית ריבועית 22 ס"מ)
למלית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים. מרפדים תבנית בנייר אפייה כך שיכסה את התחתית והדפנות ומשמנים אותו היטב. 2 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים, החמאה וקליפת הלימון עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-10 דקות. 3 מכינים את המלית: טורפים בקערה גדולה את הביצים, ומוסיפים את הגבינות, הסוכר, הלימונצ'לו וקליפת הלימון, וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים. יוצקים על הבסיס ומחליקים. 4 אופים כשעה עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות עד להתייצבות.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |