מאפה כרובית וגבינותגם אתם שמתם לב שלכרובית יש תכונה כזאת, להיחטף ראשונה מהשולחן בכל ארוחה ולקצור הכי הרבה מחמאות? אז קבלו את הגרסה שלנו לכרובית חגיגית, עם רוטב בשמל עשיר וציפוי גבינות מפנק, וכל זה בכלום עבודה. אימצנו
שי לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 23/05/17 06:20
![]()
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית בגודל 25×35 ס"מ:
לבשמל:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 חולטים את הכרובית: מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פרחי כרובית וחולטים כ-5 דקות עד שהכרובית רכה אך עדיין מוצקה. שומרים כוס ממי בישול הכרובית ומסננים. 2 מכינים את הציפוי: מערבבים את חומרי הציפוי בקערית. 3 מחממים תנור (גריל עליון) ל-200 מעלות. 4 מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת לבישול בהדרגה תוך כדי בחישה במטרפה ידנית ומבשלים 5-4 דקות עד לקבלת רביכה חלקה וסמיכה. 5 מוסיפים גבינות וחרדל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. 6 מוסיפים שליש כוס ממי בישול הכרובית ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול. 7 מרכיבים את המנה ואופים: מוסיפים את הכרובית החלוטה לסיר ומערבבים היטב. 8 יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל את הציפוי באופן שווה. אופים 10-8 דקות עד להזהבה.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |