גלילות זוקיני במילוי גבינותנכון שזה נראה מתכון מסובך? נכון האינסטינקט הראשוני שלכם הוא להגיד "אנחנו לא מגלגלים שום דבר"? אז שימו לב: המנה היפיופה הזו היא ממש, אבל ממש מהירה להכנה
שי-לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 07/06/16 07:06
|
לרוב ממלאים את האינוולטיני (גלילות באיטלקית) בבשר טחון ולפעמים אפילו בשאריות של פסטה ברוטב. ברוח החג יצרנו כאן גרסה חלבית קלילה: פרוסות פריכות מעט של זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה. אחרי שגומרים לגלגל אופים את הגלילות ברוטב עגבניות מהיר הכנה. המצרכים :לכ-14 גלילות:
למלית:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מכינים את הזוקיני: מברישים פרוסות זוקיני בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים ומטגנים את הזוקיני 3-2 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה שחומים. מצננים היטב. 2 מכינים את המלית וממלאים: מערבבים בקערה את חומרי המלית. מניחים כף מהתערובת בקצה של כל פרוסת זוקיני ומגלגלים לגליל שמנמן. 3 מכינים את הרוטב ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית בקוטר 26 ס"מ. גובה הרוטב צריך להיות כ-2 ס"מ. מניחים את הגלילות בתוך הרוטב. 4 אופים כ-20 דקות עד שהרוטב מבעבע והמלית בצדי הגלילות מתחילה להזהיב. * אם לא מגישים מיד, מכסים ושומרים עד יומיים במקרר. לפני ההגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות. >> עוד מתכונים לשבועות >> והמון מתכונים לעוגות גבינה |