פאי לימון מסקרפונה מפורקגם מתכון קל להכנה שמצליח לכולם, עם קרמבל פריך, קרם נפלא של מסקרפונה לימון והמון מרנג, שמניחים בקערה אחת וחופרים עם כף, אבל גם קינוח חגיגי ומרשים, כזה שבא עם אפקט ה"וואו" קומפלט. זה מה שנקרא ווין ווין
שי לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 25/05/17 11:35
![]()
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
|
המצרכים (8 מנות):לקרמבל:
לקרם מסקרפונה לימון:
למרנג:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. 2 מכינים את הקרמבל: מערבבים קמח וסוכר בקערה. מוסיפים חמאה ומעבדים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים בתבניות באופן שווה. 3 אופים 20-15 דקות עד שהקרמבל זהוב. מצננים היטב. 4 שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים. 5 מכינים את הקרם: מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה ואבקת סוכר במיקסר לקבלת קרם יציב. מוסיפים קליפת לימון ומיץ לימון ומקציפים כמה שניות עד שהם נטמעים. 6 מכינים את המרנג: מקציפים בקערת מיקסר נקייה את החלבונים והמלח כ-2 דקות עד שמתחיל להתקבל קצף. 7 מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי פעולת המיקסר וממשיכים להקציף כ-5 דקות עד לקבלת קצף לבן ויציב מאוד. 8 מרכיבים ומגישים: מפזרים בכלי הגשה שני שליש מהקרמבל. יוצקים את הקרם ומפזרים מעליו את שאר הקרמבל. יוצקים את המרנג ומבעירים עם ברנר כמה שניות. * גיוון: מחליפים את המרנג בפירות יער, תותים או קוביות נקטרינות. * טיפ אירוח: הגודל בהחלט קובע – קינוח בקערת ענק, המוגשת למרכז השולחן, תמיד יגרוף מחמאות.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |