1 מכינים את הקרם: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה. שומרים במקרר.
2 שמים בקערה גביע קרלו אחד ושוקולד לבן ומחממים במיקרוגל עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את שאר גביעי הקרלו ומערבבים היטב. מקפלים את הקצפת לתערובת הקרלו ומעבירים לשקית זילוף. מעבירים למקרר לשעתיים לפני השימוש.
3 מכינים את הסירופ: מביאים מים וסוכר לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות. מוסיפים ליקר ומצננים לטמפ’ החדר.
4 מכינים את התותים: מעבירים את התותים לקערה ומוסיפים סוכר, וניל וחומץ בלסמי. מערבבים ומשהים ל-15 דקות עד שהתותים מפרישים נוזלים. מסננים את הנוזלים ומוסיפים אותם לסירופ הסוכר.
5 מרכיבים את הקינוח: חוצים בישקוטים, טובלים בסירופ ומסדרים בכוסות ההגשה. מטפטפים מעל כפית ריבה. מפזרים מחצית מכמות השקדים ומזלפים קרם בגובה 3-2 ס”מ. מניחים שכבה של תותים ומזלפים שכבה נוספת מהקרם ומעליהם שכבה של בישקוטים ושקדים. מזלפים את יתרת הקרם ומשלימים עם התותים.
6 מקררים כמה שעות לפני ההגשה.
המתכון מתוך סדנת שבועות של תנובה.
>> לכל המתכונים לשבועות