מבצעים וחגיגות
חגיגות יום הולדת 3 ליפו תל אביב של השף חיים כהן
מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת יום הולדת 3 עם תפריט חדש ומיוחד שיצר השף, לצד מנות ספיישל ואירועים שיתקיימו לכבוד התאריך הייחודי. בין המנות החדשות שיגיש כהן: לוקוס קצוץ דק עם חציל קלוי, שמנת חמוצה ופלפל חריף, ריזוטו תרד שחור, מרק שעועית לימה עדין וטורטלינים קטנים של טלה, טורטליני בטטה מקורמלת מטאבון בחמאת מרווה וקלמארי בסלקים אדומים ותפוזי דם.
מסעדת יפו-תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249.
>> בואו להתדעכן בעוד חדשות אוכל בפייסבוק שלנו
השף מאיר אדוני מארח שף עם כוכב מישלן בכתית, תל אביב
השף אנריקו קראה יתארח בין ה-11-12 בנובמבר במסעדת כתית לזוג ארוחות מיוחדות עם השף מאיר אדוני. קראה, הוא השף של מסעדת דה ויטוריו האיטלקית ובעל 3 כוכבי מישלן. השפים יבשלו יחד 7 מנות ועלות הארוחה תהיה 850 שקלים לסועד.
מסעדת כתית. נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-5107001.
חגיגה עכואית בבר יין, תל אביב
השף אוסמה דלאל מתארח אצל השף יאיר יוספי במסעדת בר יין בתל אביב ביום שני הקרוב. דלאל מביא עמו את הבישול המסורתי של המטבח העכואי והוא יבשל יחד עם יוספי והשף עומר בן גל מנות שמתבססות על התוצרת בשוק הדגים של עכו. כך למשל יוגשו בערב מקלובה תמנונים, עראייס בת הים הקטנה עם צ'ימיצ'ורי, תרד וטחינה גולמית, פיתה עם אנשובי כבוש ועולש בר, וקובה דג עם בורגול מטוגן. האירוע יחל בשעה 18:30.
בר יין, נחלת בנימין פינת מונטיפיורי. 03-5102923
שבוע הסטודנט במסעדת פילדלפיה, תל אביב
המסעדה מציעה ארוחה עסקית במהלך כל שעות היום עד ה-8 בנובמבר לסטודנטים. בתפריט: כריך אנטרקוט קלאסי עם בצל ופלפל מטוגן, גבינה סקנדינבית ומיונז חרדל (51 שקלים), כריך פילי קורנביף עם עגבנייה, מלפפון חמוץ, חסה, בצל חרדל דבש ומיונז (58 שקלים), ופילבורגר קלאסי עם בצל ופלפל מטוגנים, גבינה סקנדינבית ומיונז חרדל (60 שקלים). לצד כל ארוחה תוצע שתייה קלה או בירה בתוספת 10 שקלים.
פילדלפיה. תוצרת הארץ 3, תל אביב. 03-6930606.
שבוע קוריאה במינה טומיי מרקט, תל אביב
בין ה-11 ל-18 בנובמבר מציינים במסעדת מינה טומיי את שבוע קוריאה בישראל. לשם כך, יצר השף משה בדישי תפריט מיוחד עם מנות אותנטיות קוריאניות כמו ביבימבאפ, איטריות צ'אפ צן עם פטריות וסליידר צלופח. ביום הפתיחה תיערך במקום ארוחת טעימות קוריאנית בעלות 200 שקלים לסועד.
מינה טומיי מרקט. הארבעה 17, תל אביב. 1700-504-506.
אירועי אוכל מדליקים לסופ"ש
משאית אוכל מיוחדת תפעל בירושלים
השף מרכוס גרשקוביץ והשף אליאס מטר משתפים פעולה במיזם דו קיום של משאית אוכל מיוחדת, שתגיש מנות בעלות 15-20 שקלים במהלך אירועי תוצרת העיר בירושלים. השפים יכינו מנות ערביות ויהודיות ויגישו אותם יחד.
ארוחות בראנץ' חדשה באמריקן קולוני, ירושלים
המלון המוכר מציע ארוחות בראנץ' חדשות בימי שבת. כמו כן, במהלך תקופת החגים הנוצריים יארח המלון ארוחות חגיגיות בחג ההודיה, חג המולד וערב הסילבסטר.
מלון אמריקן קולוני. לואי ונסן 1, ירושלים. 02-6279707.
המסע המופלא של אהרוני וגידי מגיע למסעדת טאיזו, תל אביב
מנות מהתכנית "המסע המופלא של אהרוני וגידי" יוגשו בין ה-3 ל-12 בנובמבר במסעדת טאיזו של השף יובל בן נריה. כך למשל, מנת ספרינג רול שרימפס עם כוסברה ויאטנמית, קריספי שאלוטס, מלפפונים ותמרינדי, באן מי עם פורק בלי, פטה כבדים, חמוצים וצ'דר, מרק פו עם שייטל, אטריות אורז, נבטים וכוכב אניס, מלאי קופטה, קארי ירוק עם קציצות שרימפס ופריקי ומנטו כבש עם פיסטוק וכמון.
טאיזו. דרך מנחם בגין 23, תל אביב. 03-522-5005.
עוד באוכל טוב:
- מאיר אדוני רוצה את המתכונים של סבתא שלכם
- סתיו בצלחת: פסטה עם דלורית ומרווה
- פינוק: פופקורן עם קרמל מתוק
מה חדש וטעים?
זה סושי מתחדשים, תל אביב
מסעדת זה סושי עברה לאחרונה שיפוץ ושדרגה גם את התפריט במקום. בין המנות החדשות: סושי Maguru zen new - רול טונה אדומה, קריספי סלמון סקין, אבוקדו ובצל במעטפת טוגראשי (37 שקלים), Unagi new - רול של צלופח, שקדים קלויים ומלפפון חמוץ במעטפת סלמון ושקדים קלויים (48 שקלים), סלט פטריות שיטאקה במשרה פונזו הדרים (38 שקלים) וסלמון אפוי במעטפת פנקו לצד רוטב מיסו ליים ומיונז יפני חריף (38 שקלים).
ZE SUSHI- אשתורי הפרחי 14 תל אביב.1-700-708-989.
שוק האיכרים נפתח גם בימי חמישי, תל אביב
נמל תל אביב מארח מעתה את שוק האיכרים גם בימי חמישי. אל נבחרת החקלאים חוברים משתתפים נוספים כמו למשל טל למפרט ממשק צחורי במושב עין ורד המתמחה בזנים מיוחדים של פירות הדר, משק אישח ממושב בצת שיציע זנים חדשים של בננות, משה גרנות ממושב חצבה עם זני תמרים של חורף ואורית פסקל עם דוכן פרחי בר מקומיים ודוכן גבינות מחלב באפלו בייצור עצמי.
שוק הנמל. האנגר 12, נמל תל אביב. 077-5493094.
בית קפה חדש לכריכים ביפו
דלי מרקט, בית כריכים חדש נפתח ביפו לאחרונה ומציע 20 כריכים לצד שלל סלטים, מאפים ומרקים. בתפריט: כריך כפרי עם גבינת עזים מתובלת, גוואקמולה, פסטו אגוזי מלך, סלרי ועגבניות מיובשות, כריך ברוקלין עם סלמון מעושן, גבינת שום שמיר, עירית, בצל סגול וארוגולה, וכריך קורנביף עם חרדל תותים, עגבניות תמר, ארוגולה ואיולי שום קונפי (מחירי הכריכים 25 ו-35 שקלים לכריך שמוגש לצד צ'יפס).
דלי מרקט, בית אשל 13, שוק הפשפשים, יפו. 03-7260820.
תפריט חדש במסעדת תשבי בזכרון יעקב
המסעדה שבמדרחוב זכרון יעקב מציעה תפריט חדש ובו מנות כמו סנט מור מתובלת עם ברוסקטת לחם מחמצת, חציל, זוקיני, עגבניות קונפי וויניגרט סלק (42 שקלים), טרטר דניס על מצע גספצ'ו עם עגבניות תמר (54 שקלים), פילה סלמון בקרסט עשבי תיבול על אורז פרא (107 שקלים), סלט אנדיב עם עגבניות שרי, פרי העונה, אספרגוס, ביצה רכה, פרמזן ווינגרייט שאלוט (58 שקלים).
תשבי. מדרחוב זיכרון יעקב. 04-6290280.
עסקית צהריים חדשה ברוקח 73, תל אביב
המסעדה מציעה ארוחה עסקית חדשה בשעות הצהריים ובה מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית. בין המנות המוצעות- ראשונות כביסק סרטנים, מרק דגים וקלמארי קריספי. בין העיקריות: ריגטוני ביסק, ריזוטו סלק ופריטו מיסטו.
רוקח 73. רוקח 73,תל-אביב. 03-7448844.
פיצה חדשות בינאיס, כפר ביאליק
מסעדת ינאיס מציעה ספיישל פיצות כמו פיצה ורדה (פיצה ירוקה) ברוטב פסטו, מוצרלה, בולגרית, זיתים סורים ופלפל חריף או פיצה לבנה עם רוטב בשמל, מוצרלה, בולגרית ופרמזן. מחיר הפיצות 47 שקלים.
ינאיס. מיכאל 36, כפר ביאליק. 04-8424604.
מתכוננים לחורף
מנות חורפיות בפורטר אנד סאנס, תל אביב
המסעדה מציעה בימות השבוע בין השעות חמש לשבע בערב בירה גדולה מהחבית במחיר של בירה קטנה. כמו כן, בחודש נובמבר יוצעו מנות חורפיות כמו קרבונדפלמנד - תבשיל בלגי של בשר וירקות בבירה (84 שקלים), והמבורגר סנט מור על שפצלה ברוטב פונדו גבינות (72 שקלים).
Porter & sons. הארבעה 14 תל אביב. 6244355–03.
מסיבת תה חורפית במובינג, תל אביב
בית הקפה עורך מסיבת תה עם בופה עשיר, דברי מאפה, מאפינס, עוגות בחושות וקרואסונים לצד שלל חליטות. המסיבות יתקיימו בימות השבוע בין השעה חמש לשבע בערב בעלות 25 שקלים לאורח. במקום ישנה גם אופציה טבעונית עם מאפה בננה טבעוני.
המובינג. דיזינגוף 308 תל אביב. 03-5444434
תפריט סתיו במשק ברזילי, תל אביב
המסעדה האורגנית צמחונית מציעה מנות סתיו חדשות כדוגמת סלט הפתעות חשוון עם כוסמת מונבטת, בטטה צלויה, סלרי, פקאנים וויניגרט מייפל סויה (32 שקלים), מנת הקיסר האחרון עם לבבות חסה, שעועית ירוקה, תפוחי אדמה צלויים, נבטים וקרעי פוקאצ'ה באיולי (48 שקלים), מרק חשוון עם ירקות סתיו צלויים ועדשים שחורות (28 שקלים), רוח סתיו - סלק ממולא סייטן ואגוזים, אספרגוסים צלויים, עדשים מונבטות, צנוניות וקייל (65 שקלים).
משק ברזילי. אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. 03-5166329.
מנות חורפיות חדשות ברשת אגאדיר
רשת ההמבורגרים אגאדיר מציעה מנות חורף חדשות כגון טבעות בצל בטמפורה, פיש אנד צ'יפס, סלט קייל עם עדשים וחמוציות, חציל קלוי על טחינה ונקניקיות מרגז. כמו כן, מציעים ברשת תפריט קוקטיילים חדש של המיקסולוג אריאל לייזגולד עם קוקטיילים כמו תותים HP – רום, תותים, נענע ולימונדה ביתית, קן הקוקיה – ויסקי אמריקאי, תפוחים אדומים, נענע ומרווה וסלרי סמאש - בלאדי מרי ירוק, וודקה וסלרי.
דרינקים ומנות לציפורי לילה
תפריט לילה חדש ברשת מקס ברנר
מקס ברנר משיקה תפריט לילה שמציע מנות מאנצ'יס כדוגמת פיש אנד צ'יפס, ופלים עם נקניקיות או עם פטריות בביצת עין, טורטיית סושי סנדוויץ' אבוקדו עם ביצה קשה ופרנץ' פרייז ושקשוקה של סלט עגבניות עם סלסלת לחמים. כמו כן, מציע התפריט אחד ועוד אחד על מנות הלילה ומוגש בכל יום החל מהשעה 22:30.
הטיילור מייד חוגג שנתיים, תל אביב
הבר טיילור מייד חוגג שנתיים עם תפריט אוכל וקוקטילים חדש ובו מנות כמו דומינו קפרזה - עגבניות, מוצרלה, ויניגרט בלסמי ועלי בזיליקום, סיגרים עבודת יד במילוי כבד קצוץ, פולנטה תירס עם שרי צלוי, כמהין ופרמזן, כדורי ריזוטו כמהין, חציל קלוי על האש ונתחי שייטל צרובים.
Tailor Made - בר מסעדה. אלנבי 99 תל אביב. 03-5033387.
תפריט חדש במרגוזה, יפו
בר המרגוזה מרענן את התפריט עם מגוון מנות חלוקה קטנות כמו סרדינים כבושים עם גבינת חלומי צלויה (28 שקלים), כרובית בטחינה (26 שקלים), בורי בכבישה ביתית עם קוביות תפוחי אדמה, בצלים כבושים ושמנת חמוצה (27 שקלים). כמו כן ניתן למצוא במקום גם תפריט קוקטיילים חדש ומנות גדולות יותר כדוגמת קבב בפיתה עם מטבוחה ביתית וטחינה (48 שקלים) וסלט עלים עם שרי, ארטישוק איטלקי ופרמזן (42 שקלים). במהלך חודש נובמבר, יכלול ההאפוי אוור במקום מבצע של אחד פלוס אחד על תפריט האוכל בין השעות שש לתשע בערב.
מרגוזה. רבי יוחנן 3, שוק הפשפשים, יפו. 077-4501766.
מחירי יין משתלמים באחים, תל אביב
מסעדת הגריל האחים מציעה שינוי במחירי היין בבקבוקים ובכוסות שיימכרו במקום. המסעדה משתפת פעולה עם יקבים קטנים ופחות מוכרים על מנת לקדמם לצד היינות של השחקנים הגדולים שבדרך כלל שולטים בשוק המקומי. כך למשל, יציעו במקום יינות של מוסקטו קנלי (שדות), גאראז' דה פפה שרדונה (לווינסון), מלבק שיראז פטיט סירה (מונטיפיורי) ויינות נוספים ומיוחדים.
האחים. אבן גבירול 12, תל אביב. 03-6917171.
מה עושים עם הילדים?
מבצעי קינוחים ב-110 בורגר
110 בורגר מבית אגאדיר מציעה סדרת קינוחים חדשים כמו צ'ורוס עם רוטב ריבת חלב (11 שקלים), גלידה אמריקנית בכוס (6 שקלים), וגלידה אמריקנית בגביע (9 שקלים). כמו כן מציעים במקום גלידה חינם ברכישת ארוחת ילדים מהתפריט.
110 בורגר. שרונה, אליעזר קפלן 34, תל אביב. 03-6525110.
תפריט ילדים חדש ב-TYO, תל אביב
מאסטר הסושי יאמה סאן יצר תפריט ילדים חדש במסעדתו בתל אביב שיוגש לעת עתה בימי שבת בצהריים. התפריט כולל מנה לצד כוס שתייה וקינוח של כדור גלידה במחיר 52 שקלים. בין המנות - שניצל, אורז וסלט, נקניקיות TYO עם פירה וסלט וירקות בקארי יפני ואורז מאודה.
TYO . מונטיפיורי 7, תל אביב. 03-9300333