המלבי הפך עם השנים מקינוח נישתי שאוכלים בלית ברירה במזנוני אוכל רחוב לאחד מהמתוקים האהובים בארץ. למרות שאפשר לאכול אותו בכל עונות השנה, הקיץ הוא זמן מושלם עבורו: בגרסה הקלאסית, בגלידה או אפילו בגרסת הקרטיב הטבעי. והיום ניסינו את כולם.
צריך להתחיל עם המלבי של דג'אני ביפו, מלבי שמכינים כבר משנות החמישים, וכבר נחשב למוסד ישראלי מוערך. חוץ מהגרסה הקלאסית אפשר לטעום כאן גם מלבי שוקולד, שמזכיר מעדן חלב שוקולד קרמי.
ניסינו גם פלאטס (PALETAS) מלבי שמורכב מפיסטוק, מי ורדים, קוקוס ופטל שהיה לא פחות ממדהים והצליח לשדרג את המלבי ולהפוך אותו לקינוח קיצי מרענן ומפתיע (וניתן לטעום אותו בדוכן הפלאטס בשרונה מרקט בתל אביב).
ואי אפשר לדבר על מלבי מבלי להזכיר את המקום שהפך את הקינוח הזה למרכז העיניים, המלבייה, רשת שכל כולה מלבי ופועלת ביפו, תל אביב וגבעתיים. תמצאו כאן מלבי חלבי או טבעוני עם תוספות כמו מי ורדים שמבשלים כאן לבד, מלבי עם סירופ של לימון והל, מלבי עם תרכיז ווניל וקינמון ומלבי עם קרמל ותוספות פריכות כמו קראמבל עוגיות שמכינה אמא של אחד מבעלי המקום והן ממכרות, קוקוס כמובן, או בוטנים.
ואם כל הווריאציות של המלבי לא עוררו בכם חשק נזכיר רק את המחיר האטרקטיבי של כל מנה כזאת: בימים שבהם מחירי קינוחים מפונפנים יכולים להאמיר לעיתים גם לחמישים שקלים, המלבי נותר צנוע ונמכר במחיר של 10 שקלים בלבד.