כשהולכים בחלק המאובק של יהודה הלוי בואכה אלנבי, הדבר האחרון שמצפים להיתקל בו הוא הגינה הקסומה של ג'וז ולוז. כבר עשור שאל הגינה הזאת ואל החלל הפנימי החמים של המסעדה, מוציאים באווירה בלתי פורמאלית בעליל (ויש שיגידו אפילו היפסטרית שהקדימה את זמנה) מנות מדליקות עם חומרי גלם מוקפדים. עם השנים הפך ג'וז ולוז ממקום פשוט יחסית למסעדה מתוחכמת עם מנות מרובות מרכיבים.

ג'וז ולוז במיה (צילום: באדיבות המקום)
ירקות פרועים בג'וז ולוז | צילום: באדיבות המקום

כעת, אחרי 10 שנות פעילות המוסד הקולינרי עובר מקום אל רחוב גבולות בתל אביב. אי לכך, בעלות המקום, אורית רביבו ועלמה פוגל, מנצלות את ההזדמנות לרענן את התפריט, עם מגוון מנות חדשות שחוזרות לפשטות של פעם (ולמחירים נמוכים יותר, בשאיפה) ואף פותחות לראשונה את המקום לקפה ומאפה של בוקר. 

"אנחנו אוהבות להיות בתנועה, לשנות ולהשתנות", מסבירות רביבו ופוגל על המעבר, "השינוי הזה נחוץ לנו בשביל להמשיך את היצירה והעשייה שהתחלנו לפני עשר שנים. במקום החדש נתבסס על התפריט הקיים אבל יהיה לנו מטבח הרבה יותר גדול ובו נוכל ליצור גם הרבה שינויים".

בואו לקרוא מה עוד חדש אצלנו בפייסבוק

במשך שנים ארוכות הסתפקו בג'וז ולוז במטבח המספק תנאים בסיסיים לפעילות ותו לא וכעת, במיקום החדש מתכננות בעלות המקום להעשיר את התפריט באפשרויות מגוונות של מנות חלוקה, וכן של מנות בסיסיות ופשוטות יותר, בדומה למסעדה בשנותיה הראשונות. התפריט החדש של הג'וז ולוז יכלול הרבה שימוש בפירות ים ודגים, יכיל מנות חדשות בגזרת האוכל האסייתי והערבי, וייתן דגש ניכר למנות צמחוניות וטבעוניות.

ג'וז ולוז אווירה (צילום: באדיבות המקום)
מגינה לגינה - ג'וז ולוז במיקום הנוכחי | צילום: באדיבות המקום



"אנחנו נשמר את ההשקעה והמגע האישי שיש בכל המנות שמוגשות אצלנו כיום וחלק מהתפריט גם ישמור על המנות הקיימות", מפרטת פוגל, "אבל במקום החדש ניתן יותר אפשרויות וגם נוריד מעט את המחירים על ידי כך שנהיה יותר יעילות במטבח. עדיין נשתמש בחומרי גלם מעולים וללא פשרות אבל נדייק את התפריט - כי כדי להוריד מחירים צריך לעבוד מאוד קשה".

עוד באוכל טוב:


המסעדה תמשיך לפעול במיקומה הנוכחי עד ה-28 באוקטובר, כאשר בכל ערב עד לסגירה יתקיימו אירועים והופעות מוסיקליות שונות ומפתיעות (כמו הופעה של רפי פרסקי שתתקיים מחר בערב). בחמישה בנובמבר, תיפתח המסעדה במיקומה החדש, שיכלול אף הוא גינה נעימה.

"המקום החדש יהיה אותו דבר בהרבה דברים אבל גם הרבה יותר טוב", מסבירה רביבו, "במהלך השנים שאנחנו מפעילות את המסעדה היא הפכה למעין סלון אירוח עבורנו וגם כאן אנחנו נמשיך לשחק ולהעניק לאורחים הקבועים והחדשים שלנו את אותה חוויה".

המיקום החדש והצדדי מעט בדרום תל אביב לא מעורר סימני שאלה?
"לא. להפך, הוא מעורר סימני קריאה. אנחנו לא חוששות כלל, זה ממש קרוב למיקום הנוכחי שלנו וכשחיפשנו מקום רצינו למצוא משהו שמזכיר את הג'וז ולוז של פעם - מיקום פשוט שאין סביבו בילויים ואוכל. הרחוב שמצאנו הוא מקסים ואנחנו מאוד אוהבות מקומות פחות מיושבים שנותנים תחושה של אדמה שלא שייכת לאף אחד. כך גם היה רחוב יהודה הלוי כשפתחנו בו לראשונה".

ג'וז ולוז, גבולות 5, תל אביב, טלפון: 03-5606385, ראשון-שישי 18:00-אחרון הלקוחות.

>> לכל חדשות האוכל שלנו