פתיחות, סגירות ועדכונים
פוראמה נסגרת ומחליפה בעלות, תל אביב
מסעדת הדים סאם המצליחה בתל אביב עומדת בימים אלה סגורה לאחר פירוק השותפות בין בעלי המסעדה בעקבות מריבה. הבעלים המקוריים של פוראמה פרש מהמקום וכך גם השף' ובימים אלה הוא נמצא בהליכי מכירה. בינתיים, המקום סגור על להודעה חדשה.
פוראמה. בן יהודה 7, תל אביב.
יהלומה בנמל נפתחת במקום רוקח בנמל
השף איל לביא עזב מוקדם יותר השבוע את מסעדת רוקח 73, אותה הפעיל מעל שמונה שנים. על המקום יופקד כעת השותף של לביא, חיים חזיזה, שיחל להפעילו במתכונת חדשה שאינה מסעדת שף, עם תפריט חדש. את המסעדה השנייה של לביא, רוקח שוק שבנמל תל אביב, לקחה לידיה (יחד עם חזיזה) יהלומה לוי. לוי והשפית עינב ברמן החלו להפעיל במקום את מסעדת יהלומה בנמל. בין המנות בתפריט של יהלומה בנמל: ריזוטו שורשים, מחבת פירות ים בפרנו עם קוסקוס, מרק דגים וירקות שורש וקבב דגים עם שפצלה גזר, עגבניות חריפות וסלסה ירוקה.
יהלומה בנמל. שוק הנמל, נמל תל אביב 03-7162757. לא כשר.
עוד מלא חדשות מעניינות בפייסבוק שלנו
המסעדה בתל אביב נפתחת
אחרי ההצלחה בראשון לציון רשת המסעדה מגיעה לתל אביב עם סניף חדש שנפתח השבוע ברחוב הארבעה. בתפריט מנות שנעות בין 30-15 שקלים, כמו עוף עם אורז בתבשיל קארי ועגבניות; שניצל ג'מבו דק עם צ'יפס; ופסטה ארטישוק על בסיס שמן זית, שום, זיתי קלמטה, שרי וגבינת פטה. הסניף החדש כולל 150 מקומות ישיבה, חלקם בפנים וחלקם בחוץ, ויפעל החל משעות הבוקר ועד הלילה.
המסעדה. הארבעה 18, תל אביב. ראשון-שבת 00:00-08:00. לא כשר.
בר חדש בשם ריסטרט נפתח בתל אביב
בר וויסקי וסיגרים חדש נפתח בתל אביב. במקום מגישים סיגרים קובניים לצד מנות טאפאס צמחוניות או בשריות ומשקאות כמו וויסקי מיושן, רום, קוניאק ויינות מתיישנים. מדי יום במהלך השבוע מתקיימת כאן שעה שמחה בין ארבע לשש אחר הצהריים, עם 25 אחוזי הנחה על האלכוהול במקום.
Restart. יד חרוצים 14 תל-אביב. 03-5669191. ראשון-חמישי 01:00-16:00. כשר.
עוד באוכל טוב:
- אתם חייבים את זה לעצמכם: טארט לוטוס עם קרמל מלוח
- הפיתות הישראליות שמשתלטות על אוסטריה
- 4 פיצות שאתם צריכים לדעת להכין
מבצעים
עסקיות לילה ברובינשטיין, פולג
המסעדה מציעה ארוחה עסקית במחיר 35 שקלים למנה עיקרית ותוספת החל מהשעה 22:00. תפריט הלילה כולל אפשרויות כמו המבורגר אנטריקוט במשקל 240 גרם; נקניקייה גרמנית ביתית; פיש אנד צ'יפס; המבורגר צמחוני; וקבב רובינשטיין, לצד תוספות כמו צ'יפס, פירה, תפוחי אדמה ובטטה, אורז וסלט ירוק. לבד מהמנות הללו יוצעו במקום בשעות הלילה גם המבורגרים במחירים משתלמים.
רובינשטיין. שדרות גיבורי ישראל 17, Y CENTER, אזור תעשייה פולג, נתניה. 09-7888838.
תפריט לילה חדש בסילו, חולון
המסעדה מציעה תפריט לילה חדש, שיוגש במקום מדי ערב החל מהשעה עשר וחצי. בין המנות המוצעות כאן: סלט מיקס שרי עם קוביות עגבנייה, בצל אדום, בזיליקום, כוסברה, חסה, מוצרלה באפלו, עגבנייה קונפי וטחינת יוגורט (35 שקלים), ניוקטה - קונכיות פסטה ברוטב שמנת-פטריות, תרד ופרמזן (59 שקלים) ופיצה ארטישוק עם קרם ריקוטה וארטישוק, בצל אדום, עגבניות מיובשות, אורגנו, פלפל קלוי ומוצרלה מעושנת (59 שקלים). המנות מוצעות לצד בירה מהחבית ללא תשלום.
סילו. מתחם לה פארק, חולון. 03-5733315.
רשת ג'פניקה במבצע בכל יום ראשון
הרשת האסייתית מציעה מדי יום ראשון מבצע של מנות פתיחה משתנות ב-10 שקלים. המבצע מוצע ליושבים בסניפי הרשת החל משש בערב. בין המנות המתחלפות: ספרינג רול ירקות, סלט עוף ומלפפונים, גיוזה, מאקי דג או ירק, אינארי עוף, מרק מיסו, סלט וואקמה, סלט נבטים וחמוצים יפניים.
ארוחת בוקר בדובנוב 8, תל אביב
בית הקפה מציע ארוחות בוקר חדשות עם כוס קאווה על חשבון הבית. בין הארוחות: חביתה לבחירה עם גבינות, ממרחים, מוזלי וריבה ביתית; ושקשוקה עם נקניקיות מרגז. הארוחות מוגשות מדי יום בין השעות שמונה וחצי לשתיים עשרה וחצי.
דובנוב 8. דובנוב 8, תל אביב. 03-6968655/6.
החורף כאן
תפריט חורף במקס ברנר
הרשת מציעה תפריט חורף חדש ובו מנות כמו שרינג תותים ושוקולד לבן עם ופל תות, קצפת ושברי שוקולד לבן, בראוניז עם גנאש שוקולד לבן ותותים, גלידת וניל עם רוטב תות ומבחנה של שוקולד לבן חם (94 שקלים), שאנטי תותים ושוקולד לבן – גנאש שוקולד לבן מוקצף, תותים טריים ברוטב תותים, שכבות של קראמבל עוגיות, שברי שוקולד לבן וקצפת עם עיטורים של מרנג (49 שקלים), שוקולוטוס – משקה שוקולד חלב עם קרם עוגיות לוטוס (25 שקלים) וסיידר חם (19 שקלים).
מנות חדשות בפאלאס, ירושלים
המסעדה הבשרית הכשרה במלון וולדורף אסטוריה מציעה מנות חדשות. ביניהן: מנת 7 המינים ובה פילה דניס בקראסט חציל מעושן, בורגול, עשבי תיבול, רימנים וקרם טחינה; ריזוטו פטריות עם פטריות יער, שמפיניון, שימאג'י ושמן כמהין; פילה דניס על הפלנצ'ה עם קרם כרובית, דלעת מקורמלת ושומר צלוי; וסטייק טרטר עם קרם ווסאבי, סויה, צ'ילי, עלי כוסברה, ביצה עלומה וקרוטונים.
פאלאס. אגרון 26, ירושלים. 02-5423353.
תפריט לטיני חדש במסעדת הארנב הלבן, רמת גן
במסעדה מציעים תפריט חדש הכולל מנות כמו אמפנדס ממולא בבשר בתוספת סלסה; ארפה עם גבינה ותוספת בשר בקר או עוף; פטקאון (זן בננה מיוחד) עם בשר בקר או עוף על מצע בננה עם גוואקמולי; ונקניקיות צ'וריסוס מקסיקניות על הגריל עם כרוב ואיולי חזרת.
הארנב הלבן. אהליאב 8, רמת גן. 03-9111222.
בראנץ' טבעוני בסטריטס, דיזנגוף
ביום שישי הקרוב, בין תשע וחצי לאחת וחצי בצהריים, ייערך בראנץ' טבעוני בסטריטס דיזנגוף, עם מגוון לחמים, קינוחים, סלטים, ומאפים טבעוניים.
סטריטס. דיזנגוף 302, תל אביב. 03-6129299.
תפריט חדש ברשת אנגוס
רשת אנגוס מציעה מנות חדשות כמו אונגוסונים - פתיחי בשר הכוללים סלט שבבי שווארמה עם רוטב כורכום; ברזאולה עגל עם סלט עגבניות שוק; קבבונים וסלט אסאדו איולי; מנת אוסובוקו בירקות שורש עם צ'ילי, דבש ועשבי תיבול; ומנת צוואר טלה בבישול קלאסי ביין אדום, עם כרוב שרוף וכרובית אפויה.
לפרטים
מקרונים חדשים מבית דודו אוטמזגין
השף קונדיטור מציע מקרונים חדשים בטעמי חורף, כמו מקרון טחינה בטעם חלוווה עם זרעי שומשום; עוגיית מקרון קינמון; ועוגיית מקרון במילוי קרם ברולה ושוקולד לבן. מחיר המקרונים- 8 שקלים ליחידה.
מנות חדשות בשניצליין
הרשת מציעה מנות חדשות כדוגמת שניצל פסטו ועשבי תיבול; שניצל שום ובצל מעושן; ותבשיל עוף עם פטריות ובצל וחזה עוף צלוי על הגריל במרינדה. מחיר המנות: 28 שקלים לבאגט קטן, 32 שקלים לבאגט גדול ו-40 שקלים למנה בצלחת.
פסטיבל מרקים בבית לישנסקי, מטולה
המסעדה עורכת אירוע מרקים בכל יום שלישי. בתפריט: מרק אבוקדו, מרק עגבניות, מרק ארטישוק, מרק אפונה, מרק בטטה ומרק עדשים. לצד המרקים יוגשו לחמים, קרטונים ו/או צנימים. 35 שקלים לסועד (30 שקלים לסטודנט).
בית לישנסקי. הראשונים 42, מטולה. 04-6997184.
תפריט חורף חדש למסעדות ביתא קפה
השפית איילת לטוביץ' יצרה מנות חורף חדשות בביתא קפה. בתפריט: סלקים ודלעת ערמונים צלויה, אגוזי מלך מסוכרים, סילאן ולאבנה גלילית (39 שקלים), קיצ'רי עם שתי ביצי עין הפוכות על תבשיל אורז ועדשים כתומות, עם זוקיני בחמאה ויוגורט נענע (42 שקלים) וקציצות של בשר בקר ברוטב סלרי ולימון, על פריקי ויוגורט כבשים עם סלט גזר, צנונית ופטרוזיליה (64 שקלים).
ביתא קפה. צה"ל 71, צהלה. ברודצקי 17, רמת אביב. צמרות 2, הרצליה. 1-700-700-937
סדנת בישולי חורף במושבוצ
המסעדה מציעה סדנה חדשה לכבוד החורף, בה ילמדו להכין אוסובוקו עגל עם ירקות שורש, עגבניות, ויין לבן; ריזוטו קלאסי; אסאדו - שפונדרה בתערובת תבלינים יבשים; וקציצות ברוטב עגבניות וירקות שורש. הסדנה תתקיים ב-18 לינואר בשעה שבע ומחירה 99 שקלים.
תפריט חדש בשווארמה הטבעונית, תל אביב
השף הראל זכאים חבר לשווארמה הטבעונית, שם הוא מציע תפריט חדש עם מנות כמו שניצל בורגר מסייטן מצופה תבלינים ושומשום, בלחמנייה עם מיונז טבעוני, חסה, בצל סגול, עגבנייה וחמוצים; נקניקיות אפונה וסייטן בלחמנייה מאודה; סלופי ג'ו מסויה ברוטב עגבניות; המבורגר פטריות מפורטבלו ושמפיניון; סלט קינואה וצימוקים; וקינוח צ'ורוס עם קרם נוגט וחלווה.
השווארמה הטבעונית. המלך ג'ורג 81 תל אביב. 03-5248821.
קולקציית ט"ו בשבט של ביסקוטי
ביסקוטי מציעה מוצרי ט"ו בשבט חדשים, ביניהם פאי איטלקי של פירות יבשים עם תמרים בציפוי שוקולד מריר (88 שקלים), פנפורטה - עוגת פירות יבשים (15 שקלים ליחידה), פאי אגוזים בטופי עם אגוזי מלך, אגוזי לוז ואגוזי פקאן ברוטב טופי (מ-24 שקלים לפאי אישי ועד 134 שקלים לעוגה) ועוגיות שקדים וג'ינג'ר (32 שקלים).
ביסקוטי. הירקון 67 א.ת. בני ברק. 03-5704015/8.