אחרי ש"חי בלילה" חשפה בשבוע שעבר את סוזן, הבשלנית של הסלבס - זאת שמכינה לבן אל תבורי פסטות ושניצלים, למיכל הקטנה עוף ותפוחי אדמה בתנור ולבר רפאלי ומשפחתה תבשילים בריאים ומרקים - הגיע הזמן להכיר אותה מקרוב ולהצטרף אליה למטבח בזמן הבישולים.
מתברר שסוזן מבשלת כבר מגיל 8, אבל נכנסה לעסקי הבישול הביתי רק לפני כשנה. מפה לאוזן היא הגיעה לבר רפאלי, ומשם הדרך לסטורי שלה - ואחר כך לתפוצה רחבה בהרבה, של מפורסמים אבל גם אנשים רגילים - הייתה קצרה.
סוזי מתמחה באוכל של בית, ואנחנו טעמנו מכל הסירים שהיא העמידה. כך גילינו שהפסטה האהובה על בן אל תבורי היא למעשה פסטה אדומה פשוטה, אפילו קצת יבשה, עם רסק עגבניות (בדיוק כמו שהילדים אוהבים), אבל טעמנו גם מנות מתוחכמות יותר מידיה של סוזי והתלהבנו בעיקר מהקוסקוס עם בשר הראש והחומוס שהיא מכינה לבד מאפס.
שעה של בישולים של סוזי תעלה לכם בין 80 ל-160 שקלים, לא כולל חומרי גלם, אבל לטענתה הזריזות הטבעית שלה מאפשרת לה להעמיד סירים לשבוע בשלוש שעות בלבד. האם זה שווה את המחיר? זאת כבר החלטה שלכם.