בכל שנה מדי פסח עולה לדיון נושא המסעדות והמאפיות נטולות הגלוטן, שאומנם קיימות ופעילות לכל אורך השנה, אבל בפסח עולה אליהן הביקוש מכלל חלקי האוכלוסייה. השנה אנחנו שמחים להכיר לכם את מאפיית ברדברי המקסימה מאור יהודה, שהיא בית קפה, מאפייה וקונדיטוריה ללא גלוטן שנפתחה לפני שש שנים והייתה מחלוצות התחום בארץ.
הקונדיטור של ברד ברי, הדר פז, אינו צליאקי בעצמו, אבל גילה את עולם הללא גלוטן באמצעות המאפייה. הוא מייצר כאן מבחר לחמים, לחמניות, בורקסים, עוגיות, עוגות ומאפים שאפשר לרכוש הביתה, להזמין במשלוחים לכל אזור גוש דן, או לאכול במקום.
ברדברי צברה לה קהל לקוחות נאמן במהלך השנים כשבעלי המקום אבנר, החליט לפתוח את המקום בעקבות רגישות לגלוטן של האחיינית שלו גפן. במקום מציעים מגוון מאפים ולחמים שבדרך כלל לא רואים בגרסת הללא גלוטן כמו פיתות, לחמניות חלה, בייגלה ירושלמי, בורקסים שונים, עוגות שמרים ורוגלך. בגזרת הקינוחים יש כאן שלל עוגיות כמו עוגיות שקדים, כדורי קוקוס, עוגיות אזני פיל, עוגיות אמסטרדם ובראוניז לצד קינוחים כמו מוס שוקולד.
ברדברי. החרושת 1, אור יהודה. 03-9621955