נכון שהמילה חורף זורקת אותנו אסוציאטיבית לקערה של מרק מהביל, אבל החורף הזה, מה לעשות, עומד בסימן של קערות מסוג שונה לגמרי - קערות הסופרפוד, אותן ארוחות סופר מזינות, צבעוניות וטעימות, שהחלו כטרנד אינסטגרם רותח בניכר והיום הולכות ומבססות את מקומן במגוון גדול של בתי קפה ומסעדות ברחבי הארץ.
אם אתם לא בדיוק סגורים על מהי קערת סופרפוד (הנושאת לא מעט שמות נוספים, כמו פאוור בול או סמודי בול) - מדובר בקערה שבתוכה סמודי משתנה על בסיס פירות, אגוזים וסופרפודס שונים, שמשמש כמצע צבעוני לפירות חתוכים ותוספות כמו גרנולה, אגוזים, צ'יה, קקאו ובעצם כל מה שמתחשק. התוצאה: מאכל מזין, עשיר ומפנק במיוחד, שגם מצטלם נהדר. אז הנה המקומות שמציעים בימים אלה את הקערות היפהפיות הללו, ואם לא טעמתם אותן עדיין, עכשיו זה בדיוק הזמן.
סיטיזן (Citizen), תל אביב
אחד המקומות שמובילים את מגמת האוכל הבריא ועושים זאת באופן הפוטוגני ביותר הוא בית הקפה החדש סיטיזן במרכז תל אביב. מציעים כאן סמודי בול (למשל כזה על בסיס אוכמניות או על בסיס יוגורט טבעוני) עם קיווי, קוקוס, בננה, גרנולה בעבודת יד, צ'יה וזרעי חמנייה, לצד סופרפוד כמו גוג'י בריז וקקאו. את כל הטוב הזה ניתן לשטוף במאצ'ה לאטה יפהפה או אפילו בלאטה על בסיס פאמפקין ספייס חורפי. לא רוצים קערה שלמה? תמצאו פה גם פודינג צ'יה בתוספת סופרפוד ופירות שהוא צבעוני ויפה לא פחות מהקערות עצמן.
סיטיזן. מונטיפיורי 15, תל אביב
מיציפי, רמת השרון
במיציפי תמצאו מגוון רחב של קערות סמודיס יפהפיות המבוססות על סמודיז מגניבים במיוחד ועליהם סידור של פירות כמו תותים, קיווי, רימונים או תפוחים עם שקדים ואגוזים, גוג'י בריז, גרנולה וצ'יה. תמצאו כאן למשל קערת סמודי של אסאי, קקאו, קוקוס, בננה, תמר וחמאת בוטנים, וגם גרסה חמה על בסיס שיבולת שועל עם חלב שקדים, מייפל, קינמון, קוקוס ופירות טריים. המקום פעיל בימים ראשון-חמישי מהשעה שמונה בבוקר ועד שמונה בערב ובימי שישי עד השעה שלוש בצהריים, ולצד הקערות אפשר ליהנות גם ממיצים בכבישה קרה.
מיציפי. אוסישקין 16, רמת השרון
קפה דלאל, תל אביב
כבר אמרנו כמעט כל מה שיש להגיד על קפה דלאל - התוספת המושלמת לזירה הקולינרית המשמימה יחסית של אזור כיכר המדינה בתל אביב. לא בכדי מצטופף במקום תור לא קטן בכל רגע נתון, ובייחוד ביום שישי. מלבד מאפים מושלמים של מאפיית דלאל ומנות מושחתות נהדרות כמו הפרנץ' טוסט, תמצאו בתפריט גם קערת אסאי יפהפייה שהיא אחת מארוחת הבוקר ההיסטריות שרצות כרגע בארץ. על קרם האסאי מונחים להם בנדיבות במעגל יפהפה פירות טריים וצבעוניים כמו קיווי, תותים, בננות, אננס וקוקוס - והתוצאה טעימה ממש.
קפה דלאל. ז'בוטינסקי 108, תל אביב
מאווי בר בריאות, הרצליה
המקום הקטן והנסתר מן העין הזה מתחבא בתוך סניף של רשת טבע קסטל - ואם אתם באזור, שווה לקפוץ אליו לביקור. מכינים כאן בעיקר קערות על בסיס סמודי אסאי עם צ'יה ובננות או עם מגוון רחב של פירות העונה (אוכמניות, תותים, קיווי, תפוזים ותפוחים), ולצידם אגוזים שונים. חוץ מהקערות מגישים במקום גם שייקים ירוקים. מאווי בר פתוח בימות השבוע משעות הבוקר ועד חמש אחר הצהריים.
מאווי בר בריאות טבעוני. בתוך טבע קסטל, המנופים 5, הרצליה
ג'וסה, תל אביב
אחרי תקופת היעדרות, שעוררה זעם בקרב החובבים והמכורים, בית המיצים ג'וסה ברחוב אבן גבירול בתל אביב משיב לחיים את ארוחת האסאי שלו. מדובר בקערת אסאי סמיכה בצבע סגול עמוק יפהפה, שעליה מגוון פירות העונה כמו בננות, קיווי ותותים ולצדם גרנולה וחיזוקי סופרפוד בדמות גוג'י בריז. אם במקרה באתם ואין, תמיד תוכלו ליהנות מאופציית הפודינג על בסיס צ'יה - עם חלב שקדים וקקאו בשילוב גרנולה, תמרים וגוג'י ברי.
ג'וסה. אבן גבירול 51, תל אביב
קארמה קרים KARMA KREAM, תל אביב
קארמה קרים היא חברה טבעונית שלא מתבססת במקום קבוע אלא מתארחת בפופ אפים משתנים ברחבי תל אביב עם גלידות מעולות על בסיס צמחי (בלי סוכר או תוספות) וקערות סמודי משוכללות ממש. לאחרונה יצאה החברה עם פופ אפ קערות בבר האוכל הטבעוני הרצוג, שבו הגישה את קערות הסופרפוד שלה על בסיס שיבולת שועל או סמודי בטעמים כמו ספירולינה, מנטה, שוקולד צ'יפס וקוקוס - וגם קערה על בסיס אסאי, אוכמניות, גוג'י ברי, שיבולת שועל, גרנולה ללא גלוטן וחמאת שקדים. בימים אלה מחפשים כאן מקום חדש לפופ אפ שיתפרסם אוטוטו בחשבון האינסטגרם של החברה.
קפה לואיז, כל הארץ
רשת קפה לואיז פותחת את החורף בסימן קערות, ומציעה המוני קערות חדשות שמהוות ארוחה שלמה: קערת פאוור בול הודית, עם גרגירי חומוס, אזוקי, תרד ועגבניות שרי ביוגורט קארי; קערה מקסיקנית, עם תבשיל קינואה לבנה ופרגית בכורכום וקארי; ובגזרת קערות הסופרפוד - מוזלי פאוור בול על בסיס יוגורט, עם גרנולה שמכינים במקום, גוג’י ברי, פולי קקאו ופירות העונה; וגם גרסה חמה עם קוואקר על בסיס חלב שקדים וסילאן ועליהם בננות, גוג'י ברי, צ'יה, חמוציות, אגוזים ורוטב פירות יער.
רשת רי בר, כל הארץ
אם יש משהו שמעיד יותר מהכל על כך שטרנד מסוים נמצא בשיאו, הרי זה ההשתלבות שלו ברשת ענקית. וזה בדיוק מה שקרה לקערות הסמודיז ברשת המיצים הבריאים רי בר. הרשת הכניסה לאחרונה לתפריט קטגוריה שלמה של קערות סמודי, וביניהן קערה עם אננס, מנגו, חמאת קשיו וחלב קוקוס, ומעל תוספות כמו קוקוס קלוי וגרנולה ביתית; וקערת סמודי על בסיס פטל, בננה וחמאת קשיו עם תוספות כמו בננה ואוכמניות. לא אוהבים קערות סמודיס? הרשת מציעה גם קערות על בסיס שיבולת שועל חמה עם שילובים כמו מאצ'ה או טעמי צ'אי.
סופרפוד בוטיק, תל אביב
בניגוד לרוב המקומות ברשימה הזו, בוטיק הסופרפוד של דושי לייטרסדורף אינו מחייב ישיבה פורמלית, ומאפשר לקחת את קערת הסופרפוד שלכם על הדרך (הסיבה היא שהמנה מוגשת כאן בכוס עם הפרדות, ולא בקערה ממש). מציעים כאן למשל ארוחה על הדרך שמבוססת על פודינג צ'יה עם חלב שקדים, עליו סמודי על בסיס אסאי, בננה, קיווי, מאקי ותפוח ומעל לכל גרנולה; וגם שיבולת שועל עם צ'יה בחלב שקדים, קוקוס, בננות ואוכמניות בציפוי גרנולה בעבודת יד; וטייק אוויי של פודינג צ'יה בחלב שקדים, יוגורט קשיו, מאצ'ה, אגסים וגרנולה מכוסמת. אפשרות מעולה למי שאין לו זמן לבזבז.
אוטוטו יש עוד
בשבועות הקרובים ייפתחו שתי נציגויות נוספות לטרנד הקערות הגואה: אנשי אורבן שאמאן, שסגרו לאחרונה את החנות ברחוב נחלת בנימין, יפתחו בשבועות הקרובים מחדש במקום קבוע בדרום תל אביב. בתפריט תוכלו למצוא בין השאר סופרבול עם בננה, אסאי, חלב שקדים, תמר, צ'יה לבנה, שבבי קוקוס וגרנולה על בסיס כוסמת; סופרבול ונילה סקיי על בסיס קוקוס טרי עם תמר וספירולינה כחולה; וקערת קקאו עם בננה, תמר, קשיו, קקאו, חרובים ווניל.
וחיזוק נוסף למגמה, הפעם בדמות קערות שאינן סמודיז, יגיע בשבועות הקרובים עם מקום חדש מבית ק-פה האנוי בתל אביב על טהרת הבודהה בולס, שייקרא Buddha bowl&Juice. המקום, שייפתח בסמיכות לק-פה האנוי, יציע קערות בריאות צבעוניות שבבסיסן דגן, קטנית וירקות לבחירה בסגנון אסייתי, וגם מיצים בכבישה קרה.