אין תמונה
צ'יפס בצ'יפסטאר. טעים ומשתלם

חצי שעה אחרי פתיחת הדלתות הרשמית ומחוץ לצ'יפסטאר החדשה כבר משתרך תור ארוך מאוד של סקרנים וחובבי צ'יפס מושבעים שמתים לדעת האם באמת הצליחו להביא הנה את הצ'יפס ההולנדי האמתי. תזכורת למי שהספיק לשכוח: צ'יפסטאר היא רשת טוגנים אירופאית שכחלק מתהליך התרחבות הגיעה גם לישראל עם סניף חדש בקרבת כיכר רבין בתל אביב.

פתיחת הסניף הישראלי לקחה לא מעט זמן והיתה כרוכה בשלל אתגרים בירוקרטיים ותשתיתיים, אבל היום זה סוף סוף קרה. המקום נפתח בשעות הצהריים ויהיה פתוח היום עד השעה שמונה בערב בלבד (כך גם בימים הקרובים, לתקופת ההרצה). לציון תחילת הפעילות, מציעים היום בצ'יפסטאר קונוס צ'יפס קטן בחינם, עם רוטב אחד לבחירה, לכל סועד שיגיע הנה.

המקום הוא למעשה כוך קטנטן וכרגע אין בו מקומות ישיבה. מגיעים, מזמינים ולוקחים. בינתיים תמצאו פה צ'יפס מוארך (Fries), שנמכר בשלושה גדלים בתוך קונוסים מנייר: קטן (12 שקלים), בינוני (18 שקלים) וגדול (25 שקלים). הצ'יפס מגיע עם רוטב לבחירה, וכל רוטב נוסף כרוך בתוספת של 2 שקלים.

בהמשך, יציעו כאן גם צ'יפס שהוא גרסת המקום לתפוצ'יפס שלנו: פלחים רזים ועגולים של תפוחי אדמה. בין הרטבים כאן תמצאו רוטב מקסיקנה פיקנטי עם שום; רוטב ויניגרט על בסיס מיונז וחרדל; רוטב יווני עם מיונז, שום ותבלינים; רוטב צ'ילי מתוק וחריף מעט; רוטב מיונז ופלפל; ורוטב תאילנדי חמוץ מתוק על בסיס סויה, חומץ וקרמל. כמו כן, יש בצ'יפסטאר גם רטבים קלאסיים כמו קטשופ, חרדל ומיונז, לצד רטבים ישראליים מיוחדים כמו טחינה וחומוס.

צ'יפסטאר chipstar (צילום: MARIO LAPORTA, GettyImages IL)
ככה זה נראה בחו"ל | צילום: MARIO LAPORTA, GettyImages IL



אז איך היה?
אחרי עמידה קלה בתור, כשלפנינו ומאחורינו המוני ילדים חובבי צ'יפס אחרי בית ספר, מבוגרים סקרנים שיצאו להפסקת צהריים מהעבודה ואפילו אישה אחת כבת שמונים שהכריזה שהצ'יפסאר מזכיר בול מקום דומה שפעל ביפו בשנות צעירותה, הגענו אל הנחלה. זוג שקיות (בחינם!) הוגשו לנו ובחרנו להמטיר עליהם רוטב תאילנדי ורוטב ויניגרט חרדל; ורוטב מקסיקנה ורוטב יווני.

אנחנו יודעים שזה לא הוגן כלל וכלל לשפוט מקום ביום פעילותו הראשון ובשעות הפעילות הראשונות ליום זה, אבל אחרי תקופת ההמתנה הארוכה במיוחד, שגרמה לסקפטיים בינינו להתחיל לפקפק, פשוט לא יכולנו להתאפק. פייר או לא, הגענו לכאן כבר בשנייה ששמענו על הפתיחה הגדולה.

אין תמונה
תכלס, זה כל מה שתמיד חלמנו. מקום קטן, הרבה צ'יפס

ואיזה מזל שזה מה שקרה, כי שקית הצ'יפס החמים, על אף שבוודאות תשתפר ככל שהמקום יצבור ניסיון, הייתה טעימה בהחלט (וגם הגיעה בגודל מכובד ומהווה תמורה בהחלט טובה למחיר סביר). הצ'יפס עצמו היה שמנמן ועבה, רך מבפנים ופריך מבחוץ, ואי אפשר היה שלא להבחין במתיקות הטבעית שלו. בהחלט צ'יפס ראוי, בטח ובטח בהשוואה לצ'יפסים אחרים שנמכרים ברשתות מזון מהיר, במחיר זהה ובכמות קטנה בהרבה.

הרטבים עצמם היו חביבים אם כי לא מסעירים כמו אלה שאנחנו מכירים מהולנד (איפה רוטב הסאטה הקלאסי והמרהיב? ולמה אנחנו צריכים רוטב חומוס על הצ'יפס ההולנדי שלנו? לא סבלנו מספיק כאן בלבנט?). הרוטב התאילנדי היה מתקתק וטעים, רוטב הויניגרט היה מעודן וחביב (אם כי היה יכול להיות חרדלי בהרבה), הרוטב המקסיקני לא היה פיקנטי כפי שהובטח אבל היה נחמד והרוטב היווני קצת נעלם לצידו ולא היה מובחן דיו. אבל בסך הכול, יחסית ליום פעילות ראשון, מדובר היה בהחלט בחוויה כללית טובה ונעימה. בייחוד כשאפילו לא גבו עליה כסף (מלבד 4 שקלים לתוספת רטבים). כך פועל מקום שמבין שכדי לעשות עבודה טובה צריך להשתפשף. ואנחנו בעד עבודה טובה. ועוד יותר בעד צ'יפס טוב.

צ'יפסטאר. אבן גבירול 90, תל אביב. ראשון-חמישי 00:00-10:00 (כרגע בהרצה ולכן פעיל בין השעות 11:30-20:00), מוצאי השבת-00:00. כשר