את זה שהשף ניר צוק מתעתד לפתוח מסעדה חדשה בניו יורק סיפרנו לכם כבר בחודש נובמבר האחרון. המיזם התעכב לאור בעיות בירוקרטיות עם הרשויות האמריקאיות, אבל עכשיו, ממש בלב חופשת הפסח שלנו כאן בישראל, צוק קיבל את האביב עם בשורה חדשה ומרגשת ופתח להרצה את המקום החדש שלו, והראשון אי פעם מחוץ לגבולות ישראל. 

המסעדה של צוק נקראת Arba ומתמקדת באוכל ים תיכוני כשר (חלבי) וללא גלוטן. ארבע פועלת באפר ווסט סייד במנהטן (שדרות קולומבוס 472), וצוק שוהה כרגע בניו יורק על מנת לפתוח את המקום. התפריטים במקום יתחלפו מדי שבוע בהתאם לתוצרת העונתית והמקומית. את המנות שיגיש כאן צוק לא מגדיר כישראליות באופן מובהק, אלא כאוכל שמאפיין את אזור אגן הים התיכון.   

View this post on Instagram

~ Sea Bass over Roasted Cauliflower and Cauliflower Puree ~ Fresh, flavorful, and simply delicious. Our tasting menu includes several options that will excite your taste buds - especially when paired with our amazing wines from all around the world! #ArbaRestaurant #glutenfree

A post shared by Arba (@arbarestaurant) on

View this post on Instagram

ARBA

A post shared by Nirzook (@chefnirzook) on

View this post on Instagram

Ratatouille vegetables risotto with purple basil #food #instafood #yummy #amazing #lunch #foodporn #yum#fresh #tasty #food #delish #delicious #eating #foodpic #foodpics #eat #hungry #foodgasm #hot #foods #foodphotography #instagood #photooftheday #sweet #dinner #israelichef #lovemyjob #loveonplate #risotto

A post shared by Nirzook (@chefnirzook) on

אז מה אוכלים? הניסיון להימנע מההגדרה של אוכל ישראלי אולי קיים, אבל התפריט דווקא כולל לא מעט מילים בעברית כמו RISHON, למנת הלחם במקום שמוגשת עם ממרח לימון כבוש, ממרח פלפל אדום וממרח פיסטוק, ו-SALATIM, שמתארים מגוון מנות מזה קטנות לחלוקה. המנות על בסיס דגים, ירקות, גבינות או טבעוניות, והתפריט לא מציג מנות שאינן כשרות. 

בין המנות פה מציע צוק למשל תרד צעיר עם כרישה ואגוזי לוז; מרק לוקוס בסגנון יפואי; סלמון מעושן תוצרת בית עם חזרת טרייה; גבינת לבנה ופלפל קלוי; טחינה ירוקה; חציל צלוי עם מנטה ואוכמניות; בס ים עם עגבניות, בזיליקום ומוצרלה; ורביולי במילוי כרוב סאבוי עם יין לבן, כרובית וסומק.   

המחירים בארבע סטנדרטיים למדי לעיר כמו ניו יורק ונעים בין 10 דולר (כ-37 שקלים) למנת מאזה, דרך19-33 דולרים (70-122 שקלים) למנה עיקרית, ועד 59 דולרים לארוחת טעימות לאורח או 49 דולרים לארוחת טעימות טבעונית (181 שקלים או 218 שקלים). 

צוק חובר בהתנסות שלו בניו יורק לשפים כמו אייל שני שמפעיל בעיר סניף גדול של המזנון ופתח כאן לאחרונה את מסעדת הסלון היוקרתית או השף מאיר אדוני. עבור צוק מדובר בפעם הראשונה בה הוא פותח מסעדה בחו"ל. בעבר הוביל השף מסעדות רבות בישראל כמו קורדליה או ביסטרו נועה, ובימים אלה מוביל צוק את מסעדת מאפו הכשרה בתל אביב.

 

ניר צוק (צילום: איציק סינטוב)
ברכות וד"ש לתפוח הגדול. צוק | צילום: איציק סינטוב