לוקנטה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
החדשה של שכונת כוכב הצפון. לוקנטה | צילום: עודד קרני, mako אוכל

בוגרי "מאסטר שף" לא מפסיקים להפתיע. אחרי אבי לוי, שפתח את המסעדות צ'יריפום והמוציא, ורחל בן אלול שפותחת את בית פרטי, גם שלמה עזרן ("אתה לא גאון, אני גאון!") פותח מסעדה חדשה, כשהוא מגובה בעוד כמה שמות מבטיחים. המקום, מסעדה אקלקטית בשילוב מעדנייה, ייפתח להרצה מחר בשכונת כוכב הצפון בתל אביב, וייקרא בישראל לוקנטה.

עוד המון אוכל טעים - אצלנו בפייסבוק

בהקמת המסעדה חבר עזרן למסעדן המנוסה אהרל'ה ברזילי - אחד המייסדים של מפגש הסטייק והאיש שמאחורי וול דאן באזורי חן וכעת גם מסעדת אהרל'ה בנווה אביבים - ולשי אבוהב, בעלה של השחקנית והקומיקאית רותם אבוהב ואיש צבא לשעבר.

לוקנטה שלמה עזרן (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
לראשונה מוביל מסעדה. עזרן | צילום: עודד קרני, mako אוכל



"לוקנטה" הוא כינוי טורקי עתיק למסעדה והמקבילה הטורקית לחמארה עממית, פשוטה ושמחה. על המיקום, שכונת כוכב הצפון, החליט ברזילי בעקבות הביקוש בשכונה. החיבור בין השלושה התרחש בזכות מיזם משותף שתכננו אבוהב וברזילי בשוק רוטשילד אלנבי, ולאחר מכן חבר אליהם עזרן. "היה לי פעם בית קפה במרכז תל אביב, וכשהוא נסגר אמרתי לעצמי שלא אכנס שוב לתחום המסעדנות כי זה עסק מסובך מאוד", מספר אבוהב, "אבל אחרי תקופה יצא שחזרתי לעולם המזון ונוצר חיבור ביני לבין אהרל'ה דרך חברים. יחד החלטנו לפתוח מקום, וחבר משותף הכיר לנו את שלמה".

"אכלתי אצל שלמה כמה פעמים לפני, והבנתי שיש באוכל שלו משהו מיוחד", מספר אבוהב. "הרעיונות שלו מגניבים ואמנותיים, והכי חשוב - המנות שלו טעימות. הבחירה בו כשף של לוקנטה היא אמנם אתגר, אבל לצדנו יש גם את אהרל'ה שהוא מסעדן ותיק ומנוסה. החיבור בין מקצוענות, ותק וחדשניות יכול להיות הצלחה".

עוד באוכל טוב:

 

לוקנטה קציצות פראסה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
קציצות פראסה. דגש על אוכל עממי ותמחור מתון | צילום: עודד קרני, mako אוכל

לא עובד אחרי עשר

אחרי "מאסטר שף" בילה עזרן זמן רב בהשתפשפות במטבחים מקצועיים. הוא עבד והתמחה בטאיזו, רפאל וטורקיז בתל אביב והוביל את הקייטרינג של אחיו, חנן עזרן, והשף ארז קומרובסקי. "התלבטתי הרבה מה לעשות עם עצמי", הוא מספר, "הציעו לי אחרי התכנית לעבוד בכל מסעדת שף בתל אביב, אבל אחרי הרבה מחשבה וחיפושים החלטתי שאני רוצה מקום שקט וסולידי. כזה שלא עובד בשבתות או אחרי השעה עשר. מקום שהכי נכון שיהיה בשכונת מגורים שקטה".

לוקנטה חומוס ראגו טלה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
חומוס עם ראגו טלה. עדכני | צילום: עודד קרני, mako אוכל



לוקנטה תפעל משעות הבוקר ועד הלילה. בבוקר תמצאו כאן שלל כריכונים, לצד מתוקים ומאפים ממאפיית לחמים, לחמים ממאפיית קרסט בכפר סבא וסלטים טריים לרכישה הביתה. משעות הצהריים יוגש כאן תפריט של עזרן הכולל בין השאר ראגו טלה עם חצילים על חומוס (52 שקלים), קדירת אונטריב עם עדשים שחורות ואורז (59 שקלים), קציצות כרשה ויוגורט כבשים (25 שקלים), וגם מנות מתחלפות כמו סינטה כבושה (28 שקלים), כרוב ממולא (22 שקלים) ושניצל ללא גלוטן (42 שקלים). בהמשך מתכננים עזרן וחבריו לפתח גם את תחום המעדנייה ולמכור אוכל מוכן.

"אני שם כאן דגש על אוכל פשוט וטעים. בלי יותר מדי תיבולים אגרסיביים", מסביר עזרן. "זאת גם מסעדה שהיא קיבוץ גלויות, שמשלבת בין אוכל טורקי, שמכינה לנו בשלנית טורקייה מנוסה, לבין אוכל יווני, ישראלי, מרוקאי, הודי ואוסטרי".

כשחקניות חיזוק, שאחראיות על כמה ממנות הספיישל, הביא עזרן את סרנדה דילבסקי וריקי סוויסה, חברותיו לעונה של "מאסטר שף". דילבסקי תכין כאן מנות הודיות באינטרפטציה ישראלית וסוויסה תגיש מנות בשר בדגש על חלקי פנים. 

לאחר התייצבות המסעדה החדשה מתכננת השלישייה לפתוח מקומות נוספים בצפון תל אביב, וגם דוכן בשוק רוטשילד אלנבי, לכשיחל לפעול. "יש לנו חיבור מצוין בין השותפים, עם אהרל'ה שהוא ותיק בתחום ושי שיש לו תשוקה אדירה לנושא", אומר עזרן. "המטרה שלנו היא לפתוח מעין רשת של לוקנטות בצפון תל אביב. אבל זה יקרה רק בהמשך, אחרי שנייצב את המסעדה והיא תצליח, שזה הפאן האמיתי".

לוקנטה. בוני העיר 9, כוכב הצפון, תל אביב. 03-5176616. ראשון-חמישי 7:30-22:30,שישי 7:30-16:00. כשר ללא תעודה.

>> לכל חדשות האוכל