טייק אוויי של מרקים בארומה ישראל
רשת ארומה ישראל מציעה את מרק הכתומים, מרק העדשים ומרק עגבניות (חדש ברשת) שלה גם בטייק אוויי. המרקים מגיעים קפואים ומוכנים לחימום והגשה בבית או במשרד, באריזות של 1.2 קילו הכוללות כ-3 מנות כל אחת. מחיר המארז: 45 שקלים.

השף שגב משה פותח את שגב קונספט בקריון, קריית ביאליק
השף שגב משה מגיע לצפון ופותח את שגב קונספט בקריון. דוכני שגב קונספט מבוססים על מטבח המשלב בין התעשייה המודרנית לבין מטבח שף שניתן למצוא בארבע המסעדות של משה. שגב קונספט משלב במתחם אחד שלושה עולמות אוכל שהמכנה המשותף לשלושתם הוא שיטת המזון המהיר בגרסת השף ובמחירים נוחים. הסניף הצפוני יכלול שלושה דוכנים: כיסונים (רביולי איטלקי, דים סאם יפני וגיוזה), שווארמה בטעמים שונים ודוכן מתוקים.

שגב קונספט. קניון הקריון, דרך עכו 192, קריית ביאליק

שגב משה (צילום: עידן ירדני,  יחסי ציבור )
שגב קונספט. גם בקריות | צילום: עידן ירדני, יחסי ציבור

רשת בר דגים פותחת סניף שני בקניון אושילנד, כפר סבא
רשת בר דגים, שסניפה הראשון נפתח בתחילת השנה בשוק צפון ברמת החייל, פתחה בימים אלה סניף שני בשוק האוכל במתחם אושילנד החדש בכפר סבא. הרשת צפויה לפתוח ארבעה סניפים נוספים ברחבי הארץ במהלך 2017, שניים מתוכם ייפתחו בעוד כחודשיים בקניוני עזריאלי בתל אביב ובראשון לציון. המנות של בר דגים מתכתבות עם מנות בשריות מוכרות, ולצד הפיש&צ'יפס הקלאסי אפשר למצוא בתפריט שניצל והמבורגר מהים העשוי מדגים בלבד וכן שווארמת ים. מחירי המנות נעים בין 39 ל-59 שקלים.

בר דגים. קניון אושילנד, עתיר ידע 4, כפר סבא

תפריט בוקר חדש במסעדת סיטארה, תל אביב
מסעדת סיטארה במתחם סי אנד סאן בתל-אביב מתחדשת ומשיקה תפריט חדש של ארוחות בוקר המשלב טעמים ים תיכוניים, צרפתיים ומזרחיים. התפריט החדש משלב בין טעמים שונים ממדינות שונות ברחבי העולם, כמו צרפת או גיאורגיה, תוך התאמה לחיך הישראלי. בתפריט יוכלו הסועדים למצוא מגוון ארוחות בוקר, החל בארוחת בוקר ישראלית סטנדרטית, דרך בוקר דייגים מדגה טרייה, וכלה במאפה גיאורגי שנאפה במקום. כל ארוחות הבוקר בתפריט מוגשות עם סלט ירקות שוק רענן שנחתך במקום, מיץ טבעי ושתייה חמה.

סיטארה. רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב. 03-6996633

פלורי: בית קפה חדש ליוצאי "האח הגדול" בתל אביב
מתמודדי "האח הגדול" ברק אדרי, אור סיונוב ותמר שילה פתחו לאחרונה את בית הקפה פלורי (על שם מתמודדת נוספת בתכנית, פפלורי אלקסלסי), ועל התפריט במקום אחראיות אמא של אור ואור עצמה. בין המנות: קוסקוס, קציצות, מפרום, קובה צמחוני ומנות לנשנוש שיעלו לכם 18 שקלים כמו צ'יפס בטטה, עלי גפן, תורמוס ואדממה. המקום נפתח להרצה בשבוע שעבר ושעות הפעילות בו כרגע הן מ-8:00 בבוקר ועד שיחליטו בעלי המקום.

פלורי. זמנהוף 26, תל אביב

צ'יפסטאר מטיסה לקוחות לאמסטרדם, תל אביב
רשת צ'יפסטאר מרעננת את ארסנל הרטבים שלה ומוסיפה לו רטבים כמו חלפיניו, קארי, מקסיקני וסאטה הולנדי. בנוסף לרשימת הרטבים מוסיפה הרשת נקניקיות שיוגשו או כתוספת לקונוס הצ'יפס או בנפרד כנקניקיית נשנוש. במהלך חג החנוכה שיסתיים בערב השנה האזרחית החדשה תערוך צ'יפסטאר הגרלה של שני כרטיסי טיסה לאמסטרדם מולדת הצ'יפס ההולנדי. 

לפרטים


הארוחות הסודיות של מחלבות גד 
מחלבות גד בחרו את מיטב השפים בישראל לפרויקט קולינרי בשם Secret Dinner by Gad. בארוחות הסודיות משתתפת נבחרת של מיטב השפים, אותה לא ניתן לחשוף בשלב זה. כל שף ייפגש עם 40 סועדים לארוחה חלבית הכוללת גם דגים (הארוחה אינה כשרה). מי השף? מה התפריט? ואיפה תהיה הארוחה? המידע המפורט יישלח ל-40 הסועדים שישריינו את מקומם מראש רק יומיים לפני כל ארוחה.

לפרטים

גד סיקרט דינר (צילום: דן לב,  יחסי ציבור )
הארוחות הסודיות של גד | צילום: דן לב, יחסי ציבור

פסטיבל שמן זית בשרונה מרקט, תל אביב
במשך כל ימי חג החנוכה מתקיים בשרונה מרקט פסטיבל שמן זית בשיתוף מועצת הצמחים - ענף עץ הזית, בהשראת נס פך השמן. הפסטיבל יתקיים עד 31 בדצמבר ויציע מגוון פעילויות לכל המשפחה, מהדגמות שף להכנת מנות על בסיס שמן זית, דרך טעימות מקצועיות של שמני זית וכלה במבצעים של עד 25 אחוז הנחה על שלל מוצרי הזיתים בדוכנים ובחנויות שרונה מרקט.

לפרטים

תפריט חדש ב-Tatti Loft, יהוד
מסעדת טאטי לופט ביהוד מתחדשת עם תפריט חדש שכולל ארוחות בוקר שונות, קוקטיילים של בוקר, טאפאסים, פוקצ'ות ופיצות, פסטות, דגים ושלל סלטים. 

Tatti Loft, אברהם גירון 3, א.ת יהוד

טאטי (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
מתחדשים בטאטי | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

חוגגים את החורף בקלאש, תל אביב
מסעדת Clash במלון Nyx משיקה ערבי קונספט ייחודים בימי שלישי בהם יוכלו הסועדים ליהנות מתפריט הקוקטיילים החדש של המסעדה לצד מנות Raw Food מותאמות. מנה לדוגמה: קרפצ'יו דג ים תיכוני – קרפצ'יו דג ים, זרעי עגבניות, אורגנו טרי, עגבניות שרי מיובשות, שום, פלפל חריף, קרוטונים וקרם יוגורט עשיר (51 שקלים), לצד קוקטייל "מומוס – טעמי אדמה עם נגיעות של פרחי בר" – ג'ין, מלפפון וג'ינג'ר טריים, מיץ לימון סחוט, תמצית פרחי בר מאוזנים וורמוט יבש (52 שקלים).

Clash, מנחם בגין 48 תל אביב. 03-5023223

טעמי חורף חדשים בה-גלידה, רמת ישי
גלידריית Aglida (ה-גלידה) באזור התעשייה רמת ישי השיקה השבוע סדרת גלידות חצי-קפואות (סמיפרדו) במחיר 24 שקלים ליחידה. בין הטעמים: סמיפרדו נוצ'ולה מקרם אגוזים בציפוי ג'נדויה, סמיפרדו קרמל מלוח, סמיפרדו פבלובה מקונפיטורת פירות יער בתוספת שברי מרנג וסמיפרדו נוגט מקרם נוגט בתוספת שברי ופל. לצד סדרת הסמיפרדו תוכלו למצוא גם את הקרמבו השקוף במחיר 16 שקלים ליחידה.

Aglida. איזור תעשייה רמת ישי. 04-8717179

תפריט חדש בגראונד קפה, קריית אונו
הבראסרי השכונתי Ground Cafe (גראונד קפה) מגיש תפריט חדש לכל המשפחה עם מבחר סוגים של ארוחות בוקר, סנדוויצ'ים, פסטות, מנות בשר ועוד. לצד תפריט האוכל תמצאו תפריט יין וקוקטיילים במחירים נמוכים במיוחד - 29 שקלים לקוקטייל, בירות ב-20 שקלים וצ'ייסרים ב-14 שקלים. בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00-18:00 מוצע תפריט עסקיות, הכולל גם סלט או מרק היום במחיר המנה העיקרית. 

גראונד קפה. שלמה המלך 6, קריית אונו. 03-6566616

גראונד קפה (צילום: ענר גרין,  יחסי ציבור )
חורף בגראונד קפה | צילום: ענר גרין, יחסי ציבור

תפריט טבעוני ברשת ביגה
רשת ביגה משיקה בימים אלה תפריט טבעוני על טהרת פירות האדמה והעץ. בין המנות: קרפצ'יו אנטיפסטי: פרוסות דקות של חציל, זוקיני, בטטות וסלק אפויים בתנור אבן בשמן זית, עם בלסמי וקונפי שום בליווי לחם ביגה; פורטובלו באו בורגר בליווי סלטון עדשים; פיצה טבעונית; ומוס רושה טבעוני לקינוח.

מנות טבעוניות חדשות ברשת ארומה
רשת ארומה תל אביב מציעה מגוון רחב של מנות טבעוניות כמו מוזלי טבעוני: פירות העונה, מעדן סויה, גרנולה וסילאן בצד (24 שקלים); סלט קינואה חמוציות – קינואה, עדשים, חמוציות, עגבנייה, מלפפון, פלפל אדום, בצל סגול, פטרוזיליה ונענע (36/42 שקלים); סלט ירקות ישראלי – עגבנייה, מלפפון, חסה, פטרוזיליה, נענע, בצל סגול ולימון, מוגש עם גרעיני חמנייה וטחינה (29/33 שקלים); וארוחת בוקר טבעונית – קציצות טבעוניות, לחם, טחינה, ממרח אבוקדו, פלפל קלוי, בטטה צלויה, סלט עלים, זיתים וקפוצ'ינו (39 שקלים).

>> לכל חדשות האוכל