ג'אסיה יפו אוכל אסיאתי (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
ג'אסיה. אוכל אסייתי, אלכוהול אסייתי | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

עד שלא שמענו על מסעדת ג'אסיה החדשה, שממוקמת ביפו ומגישה אוכל אסייתי, חשבנו שהאוכל האסייתי (ובעיקר הסושי) כבר נמצא בכל מקום. אז לא, ליפו הוא הגיע רק עכשיו, ומדובר בהחלט בבשורה מעניינת. ומה שעוד יותר מעניין הוא שהמסעדה החדשה, שנפתחה בשבועות האחרונים להרצה, היא לא סתם אסייתית, אלא אסייתית עם נגיעות יפואיות, שילוב שבא לידי ביטוי אפילו בשם שלה - ג'אסיה.

עוד טונות של דברים מעניינים אצלנו בפייסבוק

ג'אסיה (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
מה קורה כשאסיה פוגשת את יפו? | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור



הבעלים של המסעדה הם ג'וני גנדור וכרים זריק, חברי הקהילה היוונית האורתודוכסית ביפו, שפועלת וממוקמת מאחורי המבנה של המסעדה. "היה להם חלום לפתוח מסעדה אסייתית", מספר אופיר שמידע, המנהל של המקום בפועל, "ואני ואיש המיתוג גדי יוהן עזרנו להם להגשים את החלום. השף של המקום הוא עודד הרמן, שבישל בכמה מיזמים בעבר וזה הפרויקט הגדול הראשון שלו".

עוד באוכל טוב:

 

ג'אסיה יפו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
נראה שקורה שם משהו טוב | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

"רוב האוכל במקום הוא אסייתי לחלוטין, אבל בכמה מהמנות כן עשינו נגיעות ושילובים כדי שיהיה יותר מעניין", מספר שמידע. "יש פה, למשל, מנות אסייתיות שמתובלות בהל ואניס, או סושי עם שערות קדאיף". לפי הבעלים של המסעדה, השילוב בין שני המטבחים הוא כמעט מתבקש, לאור היתרונות שבדגים הטריים שמספק הנמל. ואמנם, בינתיים החיבור הזה מוביל לתגובות נלהבות. "הבאנו בשורה לאנשי יפו שאוכל אסייתי לא היה משהו זמין להם עד כה", אומר שמידע.

בין המנות המוגשות במקום: פקין דאק - נתחי ברווז בנוסח פקין עם כרשה ומלפפון על מיני לאפה לצד רוטב שזיפים; פאקורה - פלאפל הודי מגרגרי חומוס, אפונה, תפוח אדמה ומסאלה; יקיטורי כבש ברוטב פונזו; מבחר מנות סושי על בסיס הדגה הטרייה של יפו ומבחר בירות אסייתיות. טווח המחירים: 30-45 שקלים למנה ראשונה, 70-80 למנה עיקרית וכ-30 לרול סושי פשוט (רול סושי ספיישל: כ-50 שקלים). בג'אסיה 90 מקומות ישיבה. 

ג'אסיה, לואי פסטר 7, יפו, 03-9323222, ראשון-שבת 12:00-00:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל