פארק המדע ברחובות מתפתח במהירות, וסצנת המסעדות פורחת בהתאם. על פיאטו של יונתן שרביט הרחובותי כבר סיפרנו לכם, ועכשיו מגיע התור של רות - ביסטרו חלבי כשר וגדול שייפתח בשבועות הקרובים בלב פארק המדע, על הגבול שבין רחובות לנס ציונה.
שם המקום נבחר כמחווה לשתיים מהאמהות של שלושת השותפים (אמיר שחר, משה לביא וטל מרדכי), אשר חולקות את השם רות. "השם גם התאים לאווירה שאנחנו רוצים שתהיה במקום", מפרט שחר, "זה מקום בסגנון רטרו מאוד, עם תקרה גבוהה, רצפה מצוירת ושיש, כלי הגשה שמתאימים לסגנון ואפילו מאכלים שהם רטרו, מאכלי עדות עם טוויסט חלבי".
כששחר מדבר על מאכלי עדות עם טוויסט הוא מתכוון למנות כמו רחובות יפו, כנאפה מלוחה עם ירקות קלויים ותבלינים, או זיכרונות מבגדד - קובה אורז בווריאציה חלבית ממולאת גבינות עזים, ערמונים ובזיליקום על רוטב צזיקי חם. בגזרת הקינוחים החליטו במקום לפרגן דווקא לקינוח השוקו פאי המיתולוגי (שחווה לאחרונה חתיכת עדנה מחודשת עם גרסאות חדשות במסעדות ברחבי הארץ), שמוגש כאן במילוי של חלבה, בננות מקורמלות, גלידת בננה וסירופ שוקולד חם. עוד קינוח ברוח המקום הוא עוגת סבתא עם שכבות ביסקוויט במילוי מוס שוקולד וגבינה, שוקולד בלגי ורוטב הדרים.
עוד באוכל טוב:
במקום יוגשו גם פיצות שנאפות בתנור אבן, פסטות, מנות דגים ומבחר קינוחים. מה למשל? פיצה דרוזית עם עגבניות טריות, בצל סגול, זיתי קלמטה, לבנה, ביצת עין וזעתר (44 שקלים); לברק צרוב בקראסט עשבי תיבול על גראטן תפוחי אדמה, עגבניות מיובשות ושום קונפי (58 שקלים); מלבי שמנת ביתי עם מי ורדים, קוקוס קלוי ושברי בוטנים על ופל הולנדי (36 שקלים); ובננות מקורמלות על שכבות ברולה קר וטוויל קרמל (38 שקלים).
את הבוקר יפתחו ברות עם תפריט קליל של קפה ומאפים ולאחר מכן יעברו לתפריט צהריים וערב. בימי שישי יוגש במקום בראנץ' במחיר קבוע, שיהיה בופה חופשי עם אפשרויות כמו קישים, דגים מלוחים, סלטים, מאפים מיוחדים ופסטות. כמו כן, בימי שישי תתבצע כאן מכירה של חומרי הגלם שמשמשים את המסעדה - לחמי מחמצת, יינות, מטבלים ומאפים בייצור עצמי. בנוסף, תהיה אפשרות לערוך ברות אירועים סגורים. במסעדה יש 100 מקומות ישיבה במתחם סגור, ועוד מרפסת רחבה שבימים חמים מציעה כ-100 מקומות נוספים.
רות. אילן רמון 2, בניין 11, נס ציונה. 08-9281141. ראשון-חמישי 07:00-00:00, שישי 07:00-15:00, שבת - שעה לאחר צאת השבת-00:00. כשר.