מסעדת האנוי בתל אביב הייתה אחת המסעדות האסייתיות הפשוטות והמצוינות שפעלו בעיר, ועד היום, למעלה משנתיים אחרי שנסגרה, היא עדיין זכורה בקרב חובבי הז'אנר בחיבה גדולה. השבוע, פתחו חלק מבעלי האנוי לשעבר, איתי חיימוביץ' וקרן שרון (מינוס השותפה דיה רז), מסעדה אסייתית חדשה ומבטיחה. הפעם בשותפות מפתיעה עם קבוצת המסעדנות של השף אייל שני ושותפו שחר סגל.   

המקום, נקרא למפור, והוא נפתח במיקום בו פעל סניף המזנון של אייל שני ברחוב המלך ג'ורג' בתל אביב, שהתחלף מאוחר יותר בהמבורגרייה של הקבוצה, המלוכלך, ועמד בחודשים האחרונים סגור. 

למפור קינג ג'ורג'. הר גאו (צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור)
למפור קינג ג'ורג'. הר גאו | צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור
למפור (צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור)
למפור החדשה | צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור

זאת הפעם הראשונה שקבוצת המסעדנות של השף אחראית למעשה על מסעדה שלא מגישה את האוכל של שני עצמו, ומתמקדת במטבח שונה לחלוטין מזה שהורגלנו אליו, ולא מדבר את השפה הייחודית והמוכרת של אייל שני. לפחות אמש, בערב הפתיחה של המקום החדש, בו נכחו שני עצמו וסגל, לצד שלל נציגים מקבוצת המסעדנות, שיתוף הפעולה נראה מסקרן למדי.

האווירה בלמפור משוחררת מאוד, קצת כמו שהייתה בהאנוי עצמה וגם במזנון שפעל מרבית הזמן במיקום הזה. יש מעט שולחנות בחללים פנימיים ומרבית המקום ניצב ברחוב המלך ג'ורג' עצמו ומתמזג עם הרחוב ההומה. התפריט כולל שפע מנות: חלקן מהמטבח הווייטנאמי, הסיני וההודי, חלקם מהמטבח המלזי, ורובן לא גדולות כלל. כתוצאה מכך המחירים בהחלט מזמינים, אם כי יש לזכור שצריך לא מעט צלחות כדי להרכיב ארוחה שלמה.

למפור. מטבחים אסייתיים נפגשים (צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור)
למפור. מטבחים אסייתיים נפגשים | צילום: אריאל עפרון, יחסי ציבור
למפור אוכל הודי  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
יש גם אוכל הודי | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

התפריט מגוון מאוד, ומקורי, שזה משהו שלא קל להגיד על מסעדות אסיאתיות בארץ. אפשר למצוא פה סלט ווייטנאמי עם טופו; צ'יקן קארי עם לחם עלים מלזי; אורז מטוגן עם שרימפס וביצה; רוטי עם קארי בשר בשילוב קוקוס וכפיר ליים; בורקס סיני במילוי ברביקיו פורק; קרעי טופו ופטריות עם פלפל סצ'ואן, בצל ירוק וסלרי; נודלס עם בקר, שמן צ'ילי ותרד; צ'אומיין ברווז עם ירוקים בלהבות; עוף מלזי מטוגן ורוטב סאמבאל שרימפס; וטיקה מסאלה בסגנון פונג'אבי עם עגבניות, שמנת וקשיו.

אגף הכיסונים כולל אפשרויות כמו וונטון סצ'ואן בשמן צ'ילי; הר גאו שרימפס נהדרים בבצק אורז עדין; ואגרולים פריכים. בין התוספות במקום: ירקות סיניים, אורז קוקוס או אורז לבן. התפריט עוד מתגבש ולא תמיד כולל את כל המנות המוזכרות בכל יום.

בגזרת הקינוחים - מעט זה יותר: פלאן עם קרמל ורוטב קפה ווייטנאמי או קפה ווייטנאמי קר עם חלב ממותק.

המחירים נעים סביב 28-57 שקלים לצלחת קטנה ולמנות הגדולות יותר בין 53-88 שקלים. ברור הן מהמחירים והן מהמיקום והאווירה הנוחה שמדובר במקום שמעוניין להחזיר אליו את הלקוחות שוב ושוב ליותר מחוויה חד פעמית של ארוחה, אלא חותר להפוך למקום בילוי שאליו אפשר להגיע ולדגום בכל פעם כמה מנות מהתפריט המזמין ולהמשיך הלאה. כמו כל המסעדות שנפתחות, גם ללמפור ייקח עוד קצת זמן להתגבש ולהתמקצע, אבל כבר עכשיו ניכר שמדובר במסעדה שקולעת היטב לרוח התקופה, והיא אחת מהמזמינות שנפתחו בעיר בתקופה האחרונה.

למפור. המלך ג'ורג' 30, תל אביב. לא כשר