קר בחוץ, חם בצלחת
השף הלל תווקולי מגיע למסעדת פאסטל ומשיק תפריט חורף חדש
מסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב, שהוכרזה לאחרונה כמסעדה היפה בעולם לשנת 2014, התחדשה בשף הלל תווקולי (אקס מסעדת קלארו), ויחד איתו הושק תפריט חורף חדש וטעים במיוחד. בניגוד לקו הצרפתי הנוקשה שאפיין את המסעדה בגלגולה הקודם, התפריט החדש כולל מנות בראסרי קלאסיות בהדגשת הטעמים הישראליים דווקא. בין המנות: מרק דלעת צלויה בליווי בשר סרטנים, עירית וברוסקטה עם קרם פרש; שרימפס קריסטל עם מרווה, איולי צ'יפוטלה וצ'יפס; המבורגר עם כבד אווז ברוטב יין אדום; וסשימי של אינטיאס קרם סלק, לבנה מעושנת וקישוא בלאדי (טווח מחירי המנות 69-118 שקלים).
פאסטל, שדרות שאול המלך 27, תל אביב, 03-6447441
>> אלוהים, כמה שטעים אצלנו בפייסבוק
פסטיבל מרקים בקניון שרונים, הוד השרון
בשישי הקרוב יערוך השף אריה עושרי פסטיבל מרקים בקניון שבהוד השרון. בתפריט: מרק עדשים הודי, מרק כתום, מרק פרסי, מרק תימני ומרק מינסטרונה, וגם מרקים אסייתיים, איטלקיים וטבעונים. המחיר: 15-20 שקלים למנה.
תפריט חורף חדש בדיקסי, ראשון לציון
המסעדה של השף חיים כהן מציעה מנות חורף חדשות, וביניהן פרגיות ברביקיו ומייפל, המוגשות עם שעועית ירוקה, בייקון, שום ויין לבן וקוביות תפוח אדמה בחמאה, שום ופטרוזיליה (79 שקלים); פילה מוסר ברוטב קארי מאסאמאן וחלב קוקוס, עם אפונת שלג, עגבניות, זוקיני, בצל ותרד (89 שקלים); סינטה כמהין עם פירה כמהין, ירקות ירוקים, שום, יין לבן וחמאה (121 שקלים); שרימפס וקלמארי צרובים על הפלנצ'ה עם פלפלים קלויים מוחמצים, צלפים, צ'ילי וקרם תפוח אדמה (46 שקלים); וקינוח עוגת שוקולד נוטלה.
דיקסי, הכרמל 20, ראשון לציון, 03-6426993
עוד באוכל טוב:
עסקית חורפית בפפה, ראשון לציון
העסקית החדשה של המסעדה מוגשת במהלך כל היום, וכוללת שלוש מנות ראשונות ושתי כוסות יין במחיר 99 שקלים. בין המנות בתפריט: פפה סלט ובו חסה, אגוזים, שרי, רוקט, סלק ועגבניות; סרדינים כבושים במלח וחומץ; פילה מטיאס הולנדי; שרימפס בחמאה, שום ויין לבן; וקלאמרי מטוגן.
תפריט חורף חדש במטבח של רמה, נטף
גם המסעדה בהרי יהודה משיקה תפריט חורף חדש, ובו בין השאר מרק ארטישוק ירושלמי מוקרם עם צ'יפס ארטישוק ירושלמי, שמן עירית ועלי חוביזה (47 שקלים); אספרגוס במיץ קלמנטינות עם סרטי תפוחי אדמה, קרם גבינת עזים וביצי שליו (52 שקלים); מאפה גבינת עזים מעושנת בעלי מרווה, עם אגסים ביין ותבלינים, עלי ריג'לה ופרוסות שקדים (46 שקלים); קרם דלעת ועלי חרציות (126 שקלים); עוף אורגני מפולט צלוי בשום וסילאן, עם עלי שומר, ירקות חורף בגלייז יין לבן ועדשים שחורות בלימון וסומק (96 שקלים); שדירת צלעות טלה בגריל עם בורגול, בשר טלה, מנגולד, רוטב פטרוזיליה וצ'אטני עגבניות (164 שקלים); ומוס לימון ותותים עם פלורנטין שקדים, קרם לימון חם ולימונים סיניים (48 שקלים).
המטבח של רמה, בכניסה ליישוב נטף, 02-5700954
תפריט חורף חדש במסעדת בלה, בית שערים
בתפריט החורף של בלה תמצאו מנות כמו מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים וכמהין, קציפת כמהין ועירית; מרק בצל עם קרפלך בעבודת יד; ספריבס בוויסקי מעושן עם כוסברה, בצל ירוק ובוטנים; טונה צרובה על סלט שורשים עם בצל ירוק ובוטנים; טרטר טונה על יוגורט וסחוג; וריזוטו פירות ים וזעפרן עם מולים, שרימפס וקלמרי.
בלה, מושב בית שערים, בכניסה למושב, 04-9830730.
מה עוד חדש לסופ"ש?
להיות ברמן בבית: מארז חדש לבוקסט
חברת בוקסט משיקה מארז מיקסולוגי חדש בשיתוף המיקסולוג מוש בודניק, מבעלי מסעדת הסושיאל קלאב. המארז כולל שייקר מקצועי, כוס מדידה ממתכת, מסננת בר, כפית ערבוב וזוג מתכוני קוקטיילים של בודניק, לצד מגוון משקאות כמו וודקה גריי גוס, וויסקי ג'ק דניאלס ועוד. המחיר: 220 שקלים.
לפרטים: בוקסט - פשוט לבשל
בראנץ' בטייסטינג רום, תל אביב
הטייסטינג רום מציע מדי שבת בין 12:00 ל-16:00 תפריט בראנץ' מיוחד, הכולל סלמון אפוי ברוטב מלפפונים (40 שקלים); סלט מטיאס, ביצה קשה, שמנת חמוצה, צנונית ובצל ירוק (35 שקלים); מגש בוקר ובו ביצה קשה, סלט שוק, ממרחים, לחם וזיתים (35 שקלים); פלפלים ספרדיים ממולאים בגבינת שמנת (28 שקלים) ועוד.
טייסטינג רום, קפלן 36 (מתחם שרונה), תל אביב-יפו, 03-5333213
פותחים שולחן בדה לוקאל, תל אביב
מסעדת דה לוקאל (מטבח מקומי) עורכת ביום שלישי, 27 בחודש, את ארוחת הטברנה החודשית, והפעם בסימן יווני. בתפריט: ציזיקי, מוסקה, דולמה, גירוס, סופלקי, רווני טופי ועוד. לצד המנות יוגש כמתבקש אלכוהול יווני. המחיר לסועד: 89 שקלים.
דה לוקאל, אבן גבירול 22, תל אביב, 03-6525311
ארוחות בשרים במרינדו, תל אביב
המסעדה-מעדנייה בראשות השף אריאל כהן מציעה תפריט ערב חדש, שיוגש בימים שלישי-חמישי לאחר השעה שבע בערב. טעימה מהתפריט: פטה כבד טלה ופרנה צלויה; טרטר שייטל עגל בתיבול טפנד, זיתי קלמטה וצלפים מוגש עם פרנה, קרפצ'יו עגל פיקנטי ופרמזן; פטריות קלויות עם חציל גריל, בטטה אפויה, דלעת ערמונים, פלפל קלוי ופרמזן; מינוט סטייק, תפוחי אדמה מהגריל וסלט ירוק; ושייטל טלה ברוטב וורצ'סטר.
מרינדו, אחד העם, 58, תל אביב, 03-5602565
ארוחת חושים בהילטון מלכת שבא, אילת
מלון שבא בשיתוף עמותת נגישות ישראל יקיימו במסעדת שיקגו בכל יום רביעי עד לחודש מרץ ארוחה המדמה סעודה של אדם עם מוגבלות, כולל התנסות אישית באכילה כשחלק מהחושים מנוטרלים על ידי גורמים חיצוניים. הארוחה תכלול שלוש מנות ותעלה 235 שקלים לסועד.
שיקגו, מלון הילטון מלכת שבא, אילת, 08-6306666
קטיף ארטישוק במושב ניר בנים
הארטישוק של נועם, משק הארטישוקים של נועם יעקובא, מציע מדי סוף שבוע בימים שישי ושבת ב-10:00-16:00 סיור חקלאי בשדות הארטישוק, כולל קטיף, וגם ארוחת ארטישוקים הכוללת סלט פרוסות ארטישוק בבלסמי, סלט ארטישוק ובצל מוקפץ ברוטב טריאקי, שיפודי ארטישוק וירקות ברוטב צי'לי מתוק, פסטה ארטישוק ועגבניות שרי, נודלס אסייתי בתוספת רצועות ארטישוק ועוד. עלות הסיורים והארוחות: 50-100 שקלים (תלוי ביום).
חדש וטבעוני
קייטרינג טבעוני של הבר קיימא
המסעדה הטבעונית משיקה קייטרינג טבעוני חדש המיועד לאירועים, ישיבות וכנסים. בין המנות: מיני טורטייה רול עם פטה שקדים, פירה כתום, טחינה, פלפל קלוי וחסה; פטריות שמפיניון ממולאות פטה שקדים ופסטו; מרק בטטה וקרם קוקוס; וממרח עדשים שחורות, כרובית ושום.