רחוב אבן גבירול לא מפסיק להתחדש, והבשורה החדשה היא הקונטיינר (לא, אין קשר לבר האוכל וההופעות החביב מנמל יפו) - מקום שמתעתד להוות מיקס תוסס בין חומוסייה במחירים משתלמים לחמארה לבילוי לילי.
הקונטיינר נפתח לראשונה בדימונה, כסוג של פיילוט של האחים ברק ואשר לב יחד עם זוג שותפים נוספים. האחים לב, בעברם בכירים ברשת ארומה ישראל, פתחו את הקונטיינר כחומוסייה במתכונת שירות שמזכירה את זאת של ארומה - עם הזמנה מהדלפק ושירות עצמי. הפעילות המצליחה בדימונה הביאה את השותפים להתרחב גם ליבנה, ועכשיו גם לתל אביב.
"חומוס בשירות עצמי הוא משהו פחות נפוץ בעולם החומוסיות, למרות שזה קונספט שמאוד מקצר את זמן ההמתנה וזה מתאים מאוד לסוג האוכל הזה", מסביר ברק לב. "למדנו המון מהקונטיינר הראשון, בדימונה, ועכשיו החלטנו לפתוח עם אותו תפריט גם בתל אביב. אבן גבירול הוא אמנם רחוב עמוס מאוד במקומות שמציעים אוכל, אבל אני חושב שאנחנו כן מביאים בשורה בעולם הזה, בטח באזור הזה של תל אביב. ממש מתבקש לפתוח פה מקום שמציע אוכל ברמה טובה, במחיר של פחות מ-50 שקלים לארוחה, ועם תנאים מהנים לישיבה במקום. אוכל רחוב לא יקר זה בדיוק הדבר הכי חם עכשיו, וזה הזמן לפתוח מקומות כאלה".
עוד באוכל טוב:
ולב לא טועה. הביקוש לאוכל רחוב שמצליח לספק גם חוויית ישיבה ובילוי רק הולך וגובר, ומקבל ביטוי בדמות עוד ועוד בתי אוכל על אותו בסיס שנפתחים לאורך אבן גבירול: קרפרי ברטון (בית קרפים נוסף ייפתח בשבועות הקרובים גם בדרום רחוב אבן גבירול), פסטה ויה ומסעדת הרצוג הטבעונית הם דוגמאות מצוינות לכך.
"החומוס בקונטיינר נטחן רק אחרי ההזמנה", מפרט לב עבור החומוסולוגים, "לכן המרקם שלו אוורירי מאוד ופחות כבד, בניגוד לחומוס שיושב בסיר, שיוצא ממנו האוויר והוא נעשה כבד יותר. באופן כללי הגישה שלנו היא מנות טריות ורעננות, כך ששום דבר אצלנו לא מוכן מראש, הכל נעשה על המקום".
הקונטיינר, אגב, היא מסעדה צמחונית לכל דבר, עם מבחר רחב של מנות שמתאימות גם לטבעונים. מלבד החומוס תמצאו כאן גם שקשוקה, פלאפל, סלטים שונים וסביח, וכמובן גם פיתות שמוכנות במקום וממולאות בכל אלה (15-20 שקלים למנה). להעצמת חוויית הבילוי יהיו בקונטיינר גם ברזי בירה שימזגו עד השעות הקטנות של הלילה (בסופי שבוע מתכננים לפעול כאן עד שתיים לפנות בוקר).
הקונטיינר בתל אביב צפוי להיפתח לפעילות בעוד כשבועיים, אחרי סיום עבודות השיפוץ והעיצוב, ובהמשך מתכננים הבעלים להתרחב לערים נוספות. "אנחנו אמנם סוג של רשת אבל אנחנו לא מחפשים להתרחב דרך זכיינות", מבהיר לב. "המקומות שלנו הם לא חומוסיות קלאסיות, אלא מקומות מעוצבים, עדכניים ובעלי אופי משלהם. מקום שהוא בילוי לכל דבר ועניין. פלאפל הקוסם בתל אביב, למשל, כבר הוכיח שאפשר לעשות את זה. ואנחנו מקווים שגם אנחנו נוכיח זאת".
קונטיינר. אבן גבירול 37, תל אביב. ראשון-שבת 11:00-01:00. לא כשר