משהו בתקופת החגים המתקרבת, גל החופשות שמגיע איתה, והארוחות המשפחתיות מהן אי אפשר להתחמק, הפך את התקופה האחרונה לסוג של שממה בכל הקשור לפתיחת מסעדות חדשות - מעט מדי מקומות חדשים ומעניינים נפתחו, ועם ישראל ממש צמא למקום חדש ומרענן. בדיוק מהסיבה הזו אנחנו שמחים לספר לכם על אחד המקומות הכי מסקרנים של התקופה הקרובה: אחוזת בית 3, המקום שעתיד להיפתח באמצע חודש נובמבר הקרוב.
המקום החדש נקרא על שם הכתובת בה הוא ממוקם, ממש מול הבורסה לניירות ערך בתל אביב, מה שמקנה לרחוב וייב וול סטריטי במיוחד. מאחורי אחוזת בית 3 עומדת רביעיית שותפים: השפים דויד סדי (לשעבר לה אוטרה וסנטה קתרינה), עידן רובין (לשעבר קלארו ופיש שופ בשרונה מרקט), אייל אלגבי שאחראי על הפרונט, וחנוך לונדונר יחד עם בנו ג'וש לונדונר שעתיד אף הוא לקחת חלק במטבח. סדי ורובין כבר מכירים שנים, ועבדו יחד בסושיאל קלאב תחת השף מיכאל גרטופסקי, ובקרפצ'יו בר ז"ל. מאז אותם ימים הם ואלגבי מתכננים לפתוח יחד מקום בו יביאו לראשונה את החזון הקולינרי האישי שלהם.
באחוזת בית 3 יציגו השניים מטבח מקורי שמושפע לדבריהם ישירות מהקולינריה הצרפתית, האיטלקית, והספרדית, בחיבור למה שקורה היום בסצנת האוכל התוססת של תל אביב. "קשה לנו להיכנס כאן להגדרה אחת ואנחנו לא מחפשים קונספט ספציפי", הם אומרים. "מה שאנחנו כן יכולים להגיד זה שהאוכל שיוגש כאן יהיה אחר ממה שקורה היום בעיר. באופן כללי, אנחנו מכוונים למקום קז'ואלי ולא יומרני, שאפשר לבוא אליו מצד אחד על הדרך כדי לאכול חצי מנה וכוס יין, או להגיע לשבת כדי ליהנות מארוחה מלאה וקלאסית".
במהלך השבועות שלפני הפתיחה מתכננת הקבוצה לערוך במקום זוג ארוחות טעימות לכ-60 סועדים, בהן יחשפו לראשונה את התפריט. בינתיים, הם נותנים הצצה מצומצמת, ומסכימים לגלות כי ניתן יהיה למצוא כאן פסטות שיעשו כולן בעבודת יד (כמנה עיקרית או בחצאי מנות), ושפע של מנות ירקות שמתבססות בחלקן על ירקות שיגודלו בגינה קטנה במקום, לצד ירקות שגדלו על הגג של דיזנגוף סנט, על ידי חוות החקלאות העירונית ירוק בעיר. מה לא תמצאו פה? את המונח שרינג והמנה הכל כך שחוקה של חציל בטחינה.
בניגוד למסעדות שעומד מאחוריהן גב כלכלי איתן, מאחורי אחוזת בית מושקעים השפים וזוג השותפים הפעילים בלבד, וכך הם מבטיחים גם יתנהל המקום: כולם יהיו כאן מדי ערב (וכעבור חודש גם מדי צהריים), ויתפעלו אותו מכל הלב והנשמה. מקומות הישיבה כאן יתפרסו על פני בר נמוך שחושף מטבח שלם ופתוח, וכל תהליך הבישול יתרחש מול הלקוחות, או על שולחנות שמשקיפים על קיר עשבי תבלין רחב. בסך הכול, יש כאן מקום ל-60 סועדים. "כולנו עבדנו בעבר במקומות שהם מפלצות מבחינת גודלן, אבל במקום שלנו אנחנו רוצים באמת להיות נוכחים", אומרים השפים, ומוסיפים: "אנחנו רוצים לתת כאן מגע של שף בכל מנה, ולהעניק שירות ברמה הגבוהה ביותר".
עוד באוכל טוב:
- הנה כמה דברים מסקרנים שלא ידעתם על קינמון
- 5 ספרי בישול חדשים שאתם רוצים על המדף שלכם
- טבעוני זה הכי: עוגת תפוזים ופרג ביתית
לצד האינטימיות, מכוונים באחוזת בית 3 למקום נגיש כלכלית עם אוכל שמתומחר בין 40 ל-90 שקלים למנה, ותפריט אלכוהול שמכוון נמוך יחסית ברמת המחיר - כוס יין טובה תעלה בין 20 ל-30 שקלים, והבקבוקים גם הם ימכרו במחירים ידידותיים. "נורא קל לשלם על בקבוק יין לא מדהים למעלה מ-240 שקלים", אומר אלגבי. "אנחנו יודעים שאפשר להרוויח גם כשמוכרים יין טוב ב-180 שקלים. זה לא צריך לעלות יותר מזה. אנחנו רוצים להיות מקום שאפשר להגיע אליו גם פעמיים-שלוש בשבוע ולהרגיש שזה לא דרמטי. בטח לא מבחינת המחיר".
הגישה המסעדתית של אוכל מוקפד באווירה משוחררת מזכירה מאוד את המסעדה בה עבד עד לאחרונה סדי, סנטה קתרינה של תומר אגאי, מקום שמיום שסיפרנו לכם עליו קנה את ליבם של לא מעט סועדים בקלילות הלא יומרנית שלו לצד אוכל משגע ואותנטי. גם באחוזת בית 3 מחפשים לעשות זאת. "השפה המסעדנית שלנו דומה לזאת של סנטה קתרינה", הם מסבירים. "אבל זה לא יהיה הכיוון של האוכל כאן. כל אחד מאתנו פתח בעבר לא מעט מסעדות עם חזון של אנשים אחרים, עכשיו אנחנו עושים משהו מאוד טבעי של לדבר את השפה שלנו לראשונה ובאופן בלתי מוגבל - שפה שמתבססת על בישול אינטימי, מדויק וחכם, ויוצרת אוכל נעים ומודרני במחיר נגיש".
אחוזת בית 3. אחוזת בית 3, תל אביב. לא כשר. הפתיחה בנובמבר