כששפים כמו אסף גרניט ואייל שני מביאים את בשורת האוכל הים תיכוני אל מחוץ לגבולות ישראל, יש בזה משהו טבעי לחלוטין. גם ההחלטה של קבוצת מסעדות ארוחות הבוקר בנדיקט (שפתחה לאחרונה סניף ראשון בברלין) לייצא את החיבה המקומית שלנו לארוחות בוקר עשירות לגרמנים נשמעת כמו משהו הגיוני לגמרי. אבל כשרשת ישראלית שמתמחה דווקא באוכל אסייתי מתרחבת לחו"ל, אתם חייבים להודות שאלו בהחלט חדשות מפתיעות.
זה בדיוק מה שקורה בימים אלה עם רשת האוכל המהיר ווק ריפבליק. הרשת האסייתית, בבעלות המסעדנים רונן ואלון מילינגר (שהם גם הבעלים של המסעדה האסייתית אויאמה בפתח תקווה), פתחה לראשונה סניף ברחוב בן יהודה בתל אביב לפני כשלוש שנים, ומאז הספיקה לפתוח סניף נוסף בשכונת פלורנטין בעיר. עכשיו מתרחבת הרשת עם סניף חדש ברמת החייל בתל אביב - ועוד כמה סניפים חדשים ברחבי אירופה.
הסניף הראשון של ווק ריפבליק בחו"ל עתיד להיפתח בעוד כמה שבועות בבלגרד, בירת סרביה. חודש לאחר מכן צפויה הרשת לפתוח שני סניפים נוספים בסרביה; סניף נוסף בבלגרד והשני בעיר נובי סאד. בהמשך מתכננים האחים מילינגר להתרחב גם ליעדים נוספים באירופה כמו מונטנגרו, קרואטיה, הונגריה ורומניה.
התפריט של ווק ריפבליק ידידותי במיוחד, ומציע מנות אורז או נודלס אסייתיות שמוכנות כולן על מחבת ווק לוהטת. המנות של הרשת גדולות יחסית ומוצעות במחירים סבירים שנעים בין 29 ל-47 שקלים למנה. גם בסניפים בחו"ל יוצע אותו תפריט, כולל אפשרויות לטבעונים, צמחונים ולאלו הנמנעים מגלוטן.
"לפני כמה שנים זיהינו את הצורך של הקהל המקומי ברשת שתתמחה באוכל רחוב אסייתי ותגיש מנות גדולות עם חומרי גלם טריים ובמחירים נגישים ותחרותיים", מספרים בעלי הרשת. "לאחר ההצלחה וההתייצבות כאן בישראל, התחלנו לבדוק את הצורך של קהלים נוספים, מחוץ לגבולות המדינה, בחיבור בין מטבח הרחוב האסייתי לעיצוב עכשווי וחוויה צבעונית. גילינו את הצורך הזה במדינות מזרח אירופה ובחרנו, לאחר מחשבה רבה, לצאת אל מחוץ לגבולות המדינה. אנחנו מאמינים שהחוויה האסייתית, יחד עם הקריצה הישראלית והססגוניות, תצליח במדינת הבלקן בדיוק כמו כאן אצלנו".