יכול להיות שכבר התעייפתם מלשמוע את צמד המילים "קוקטייל בר", שבאמת מככב במדורי הקולינריה בשנה האחרונה כאילו אף אחד מאיתנו לא שותה משהו חוץ מקוקטיילים מפונפנים בוקר, צהריים וערב. מצד שני, תודו שאת המילה שרינג בהקשר של קוקטייל בר לא שמעתם אף פעם. הקישור הזה בדיוק - בין קוקטיילים לקונספט החלוקה - הוא הלב של הקוקטייל בר החדש "ספייס האוס", שנפתח על חורבות קפה כסית המיתולוגי ברחוב דיזנגוף בתל אביב (היכן ששכן גם סניף של אידלסון 10 עליה השלום). לכל מעקמי הפרצוף, אל חשש: השרינג הזה לא כולל שתייה מכוס משותפת.
בואו לקרוא מה עוד חדש בפייסבוק שלנו
בספייס האוס (ספייס כמו תבלין, לא ספייס כמו חלל) לוקחים חלק אושיות מרכזיות בסצנת הקוקטיילים בעיר - אריאל לייזגולד ואבירן אבידן מבר הקוקטיילים 223 - וגם אנשי חיי לילה מובילים: יותם שילה ואליאב בן חמו מברים ומועדונים כמו הגלינה והשלוותא. "יש היום מודעות גדולה מאוד לקוקטייל ברים בתל אביב", מספרים שילה ובן חמו, "ובמקום הזה רצינו לחבר בין הקבוצה המקצועית והטובה ביותר בתחום הקוקטיילים לקבוצה חזקה מאוד בתחום חיי הלילה. ככה נוכל להביא את הקונספט לקשת כמה שיותר רחבה של אנשים". הספייס האוס יכול לאכלס 150-200 איש, שזה כלום ליד המגה-ברים העצומים ששילה ובן חמו רגילים אליהם, אבל הרבה מאוד יחסית לרוב ברי הקוקטיילים.
עוד באוכל טוב:
- שולחן לשבת: קציצות עוף עם חומוס
- מאיר אדוני רוצה לבשל את האוכל של סבתא שלכם
- פסטה סתווית עם דלורית ומרווה
אתם לא חושבים שקוקטייל בר זה קונספט שקצת מתחיל לחזור על עצמו בתל אביב?
"יש בזה משהו, אבל המקום שלנו הוא לא קוקטייל בר קלאסי. אנחנו מסתכלים עליו ממש כעל בית מרקחת עם מוטיבים הולנדיים וגרמניים".
ואמנם, הספייס האוס מעוצב באופן שמזכיר בית מרקחת של פעם, עם צבעים חמים כמו ירוק, חום ואפור והמוני בקבוקוני מרקחות שבהם מיושנים משקאות כמו ג'ין טונקה, וודקה פלפל אנגלי ועוד. בשלב הבא משולבים המשקאות האלה בקוקטיילים עצמם.
תכנית החלוקה
יש גם את עניין השרינג. מה זה אומר בעצם?
"יש אצלנו בין שש לשמונה צורות הגשה של קוקטיילים, וכדי לקבל את החוויה המלאה צריך לחלוק קוקטיילים עם מי שיושב איתך בשולחן. אנחנו עדיין נותנים אופציה של קוקטייל בודד למי שרוצה, אבל בעיקרון מדובר במקום שמעודד חלוקה של המשקאות ואת יכולה להזמין קוקטיילים לפי גדלים, בדיוק כמו שהיית מזמינה בירה, כדי ליצור חוויה שכמה אנשים יכולים ליהנות ממנה ביחד".
בבר הזה המלצרים הם גם הברמנים, והם מגיעים אליכם לשולחן ורוקחים לנגד עיניכם את הקוקטייל הנבחר; בעזרת מזרקים הם שואבים נוזל מתוך הבקבוקונים החומים, ומהם מרכיבים את הקוקטייל ברוב טקס.
"רצינו להביא מגוון צורות הגשה של קוקטיילים ללקוחות", אומר בן חמו. "יש למשל קוקטייל מיוחד עם תפוזי דם, שמגיע בתוך כלי כסוף כמו של רופא אף אוזן גרון ובתוכו יד, שהיא למעשה כפפת קרח שמרצדת בתוך הקוקטייל. ויש גם קוקטייל על בסיס הפרח כובע הנזיר וג'ין, שמגיע בסמובר עם המון פרחים צפים ומוגש עם מצקת לחלוקה".
עם כזה טקס סביב כל קוקטייל, איך אפשר לשרת 200 אנשים במכה?
"אנחנו לוקחים על עצמנו את האתגר לפצח את הנושא הזה. שכרנו לטובת העניין את האנשים הכי טובים שיש, שהם ראשונים בתחומם ויכולים לתת חוויית קוקטייל ייחודית גם לכמות גדולה של אנשים - בניגוד ל-30 איש בערב שנכנסים לבר קוקטיילים רגיל כרגע".
למרבה השמחה, העבודה על כמות גדולה של לקוחות מאפשרת גם תמחור סביר יותר שלהם - בניגוד לנעשה בברי קוקטיילים אחרים. "הגענו בארץ למצב שבו כוס קוקטייל עולה לפחות 45 שקלים, כי ככה זה כשרוצים להרוויח משהו כשמגיעים אליך 30 אנשים בערב", אומר שילה, "אבל המקום שלנו גדול לכן אנחנו משתדלים שהמחיר לקוקטייל יהיה הוגן. הקוקטיילים שלנו יתחילו מ-116 שקלים לכמות שמספיקה לארבעה אנשים".
בניגוד לברים אחרים, על המדפים בספייס האוס לא תמצאו משקאות ממותגים אלא רק את המרקחות האישיות של הברמנים, שיושנו מבעוד מועד. בעתיד הם גם יוצעו למכירה למי שיהיה מעוניין לרקוח קוקטיילים משלו בסביבה הביתית. וכמו המחשבה הרבה מאחורי השתייה, ניכר שגם באוכל השקיעו תשומת לב בספייס האוס: אחראית עליו השפית סבינה ולדמן, יועצת קולינרית שבנתה תפריטים להרבה מסעדות בתל אביב.
התפריט במקום נע בין מנות קלילות כמו קרפצ'יו פטריות, שמן זית וריקוטה למנות כבדות בסגנון גרמני והולנדי, שמלוות אלכוהול באופן מיטבי, וביניהן טוסט גבינות עם כמהין ומייפל, פטה כבד; פילה מטיאס עם קרוסטיני חמאה, סלק וביצה, צ'יפס ברוטב בשר ועוד. גם האוכל, כמו הקוקטיילים, מיועד לחלוקה.
ספייס האוס, דיזנגוף 117, תל אביב, שעות פעילות: ראשון-שבת, 18:00 עד לקוח אחרון, טלפון: אין עדיין