בין אם מתים על הפואטיות של אייל שני ובין אם סולדים ממנה באופן טוטאלי, כבר בשנייה הראשונה שפוגשים במשלוח החדש מבית היוצר של המזנון, אין שום דרך להתחמק ממנה. מהרגע הראשון שאוחזים בשקית הנייר החומה (והמשובחת יש לציין), מכה בך אייל שני במלוא הדרו עם גלויה מושקעת שבתחילתה עיטור פרח כרובית מאויר ולאחר מכן מכתב מצולם בכתב ידו של השף.

מזנון רמת החי"ל (צילום: mako אוכל)
אייל שני. פואטי גם במשלוחים | צילום: mako אוכל

"הלוואי והיית בא אלינו והיינו זוכים לארח אותך בביתנו.
כי פה הכי טעים.
אבל לא באת.
אנחנו באנו.
עם שקית חומה גדולה שבתוכה מצפות לך הפיתות שבחרת.
עם כל מה שאנחנו".

כך, פותחים שני ושותפו שחר סגל את אחד המשלוחים המשובחים ביותר שנתקלנו בהם בארץ.

>> בואו להמשיך לאכול איתנו בפייסבוק

שקית משלוח מהמזנון (צילום: ריטה גולדשטיין)
היוש פיתה- טוב שבאת | צילום: ריטה גולדשטיין

חווית ההזמנה

אבל רגע לפני שנצלול אל חווית הפיתות במלואה. קצת פרטים טכניים. אופציית המשלוחים מהמזנון היא בת פחות משבוע. כרגע, המשלוחים מגיעים מהסניף ברחוב קינג ג'ורג' בלבד, ובהמשך יתכנו משלוחים גם מסניף רמת החייל. עמוד הנחיתה הססגוני של האתר החדש של המזנון עתיד גם הוא להיות מוכן בקרוב. בינתיים, ניתן לבצע את ההזמנות בכל יום ראשון עד חמישי בין השעות 12:00-16:00 מתוך אתר תן ביס (המשלוחים מגיעים כרגע לתל אביב בלבד).

גם האתר של המזנון במסגרת תן ביס הוא חווית אייל שני בפני עצמה. הוא מאורגן בנוחות וניתן לקרוא בו פירוט לירי של כל מנה ורכיביה. כשלחלק מהמנות קוראים בשמות כמו "סיפוק עמוק לפנים" או "סאק דה קוק" - תרגום הוא מוצר נדרש. לא כל האופציות של הפיתות המוכרות מסניפי המזנון ברחבי תל אביב אפשריות להזמנה במשלוח אבל בהחלט יש לא מעט מבחר (מלבד סקציית מנות הים, בה מנה אחת בלבד). עד כאן הבירוקרטיה.  

שקית מהמזנון (צילום: ריטה גולדשטיין)
שקיות ממותגות וכיתובים ליריים | צילום: ריטה גולדשטיין

האריזה
בחזרה לשקית החומה. פתחנו אותה ובתוכה הסתתרו בסדר מופתי קופסאות קרטון עבות עם כיתובי ההזמנות שלנו ולא מעט מפיות (כנדרש מהזמנת פיתה). כל פיתה הסתתרה בתוך קופסה, נעטפה בשקית נייר אסתטית ויפה (ועליה הכיתוב - "עשוי בעדינות לב"). בשקית הנייר (השלישית! במספר משכבת המשלוח הראשונה) הסתתרה הפיתה, כשהיא עטופה בתחתיתה בנייר נוסף לאחיזה נוחה ומכוסה מלמעלה במפית. ללא ספק פיתה שמתייחסים אליה בחרדת קודש.

גם ירק הצד שהוזמן כמנת תוספת הגיע עטוף יפה באותם ניירות. והרטבים - טחינה וחריף, נארזו בכלי פלסטיק קטנטנים ואסתטיים, והוכנסו לאחר מכן לשקית ניילון דקיקה ומותאמת בגודלה על מנת למנוע טפטוף. כל הסדר וההקפדה שתוארו עד כה החווירו כשנגלו בפנינו 3 חתיכות עבות של עגבנייה, מנוילנות כל אחת מהן בשקית נפרדת ,חתוכות לעיגולים עבים ומעוררי תיאבון. לא ידענו לאיזו פיתה הן שייכות, אבל העגבנייה, שכל כך מזוהה עם שני, לגמרי הייתה שייכת לשם.

עוד באוכל טוב:

משלוח מהמזנון (צילום: ריטה גולדשטיין)
האמת? לא נתקלנו עדיין במשלוח כזה | צילום: ריטה גולדשטיין

הטעם ומצב הצבירה

בואו נודה על האמת. אוכל שמזמינים במשלוח לרוב נראה הרבה פחות טוב וטעים הרבה פחות מהמנה המקורית כשמזמינים אותה במסעדה. על מכשול הוויזואליות הצליח המשלוח של המזנון להתגבר כמעט לחלוטין. חוץ מטפטוף קטן של אחת הפיתות מדובר היה באחד מהמשלוחים המהוקצעים והמאורגנים ביותר שאי פעם ראינו. נראה כאילו חשבו כאן על הכול, וזה קצת מתנגש עם כל מה שהמזנון שידר בעינינו עד היום - כאוס מוחלט שבתוכו אוכל גאוני בפיתה.

מתוך תפריט המשלוחים המוצע הזמנו פיתה במילוי מטיאס עם בצל, קרם פרש וביצה קשה (42 שקלים); פיתה עם אנטרקוט צלוי וירקות שורש עם גבינת מוצרלה נמסה, קרם פרש, חרדל דיז'ון, מלפפון חמוץ ובצל סגול (48 שקלים); וכן מנת בטטה אפויה (16 שקלים). הפיתות הגיעו אלינו במצב צבירה מדויק - הן היו עדיין חמימות, לא נרטבו מהמילוי, לא נקרעו בזמן האכילה ובאופן פלאי, טעמן לא נפגם כלל. הן היו העתק מוצלח של המוצר המקורי שניתן להזמין מסניפי המזנון והדרך שעברו עד שהגיעו אלינו לא הורגשה. כל זה היה די מפתיע יחסית למאכלים הסטנדרטיים שמגיעים במשלוח על פי רוב כשהם מסמורטטים וקשים לזיהוי.

בטטה מהמזנון (צילום: ריטה גולדשטיין)
אופצייה נהדרת לצהריים | צילום: ריטה גולדשטיין

המחיר

אם אתם חושבים שבאופן מקורי הפיתות של אייל שני במזנון הן יקרות להחריד, אז הרינו לבשר לכם שגם כאן המחיר לא השתנה (עם תוספת של 10 שקלים למשלוח). עם זאת, לנוכח התוספת המאסיבית וההשקעה במשלוח הזה - המוני מארזים ממותגים, גלויה ועליה המכתב הסנטימנטלי של שני ללקוחותיו, והעטיפות הרבות סביב כל פיתה, זה שהמחיר נותר זהה למקור זאת בהחלט הפתעה נהדרת. בעינינו, מדובר בארוחת צהריים פשוט טעימה להחריד ובמשלוח שמכבד את מזמיניו מראשיתו במועד ביצוע ההזמנה ועד לסיומו, כשכל הניירות שבים אל השקית החומה ממנה הם הגיעו.

בשורה התחתונה

פשוט נהנינו מכל רגע. הפיתות - שחששנו שיהפכו לעיסה עד שיגיעו לידינו לאור המשלוח צלחו את האתגר. האריזה הייתה נהדרת ומהנה והטעם היה מוצלח כתמיד. הדבר היחידי שהיה חסר הם החמוצים הנהדרים שניתן למצוא בכל אחד מסניפי המזנון ואיזה שורת פיתה לניגוב הטחינה שנותרה. 

>> וזה מה שחשבנו על סניף המזנון ברמת החייל