שבועות טובים עוברים על הקולינריה הישראלית בניכר, ועל השפים הישראלים בפרט. אחרי שפאלומר של קבוצת מחניודה הירושלמית זכתה רק בשבוע שעבר בפרסי האוכל והשתייה של מגזין GQ כמסעדה הטובה בלונדון, אמש, הוכרז השף יליד ישראל אלון שעיה (Alon Shaya) כשף הטוב ביותר באזור דרום ארה"ב, כחלק מפרסי ג'יימס בירד היוקרתיים.
שעיה, שנולד בתל אביב ועזב את המדינה עם משפחתו בגיל 4 לטובת פילדלפיה, היה מועמד לזכות בפרס הקולינרי הנחשב גם בשלוש השנים האחרונות, אך לא הגיע מעבר לשלבים הסופיים. כעת, נכנס שעיה לרשימה נחשבת מאוד של שפים ומסעדות שזכו בפרסים הקולינריים של קרן ג'יימס בירד - שנחשבת לחשובה ביותר בעולם האוכל האמריקאי.
השף מוביל את מסעדת דומניקה (Domenica) האיטלקית שבניו אורלינס מאז פתיחתה בשנת 2009. את האוכל שמכין במסעדה מתבל שעיה באופן תמידי בטעמים ישראלים ייחודיים, אותם למד אחרי שנים ארוכות במטבח עם אמו וסבתו, שהופכים את המנות האיטלקיות של המסעדה לייחודיות. מזה שנים שהמסעדה של שעיה זוכה לשבחים ממגזינים שונים בארה"ב ובתחרויות אוכל באזור.
עוד באוכל טוב:
בנוסף לדומיניקה, פתח שעיה עם שותפיו גם אחות קז'ואלית יותר בדמות פיצרייה איטלקית קלאסית וגם מסעדה חדשה בסגנון ישראלי הנושאת את שם משפחתו - Shaya, שמציעה מטבח ישראלי בשימוש חומרי גלם מקומיים. ב-Shaya מוגשות מנות מפתח כמו חומוס עם טחינה, פלאפל, קבב כבש, סלט פאטוש ומעורב ירושלמי.