זה זמן מה שלא קיבלנו חדשות מסקרנות משוק מחנה יהודה הירושלמי, אחד מאזורי האוכל התוססים ביותר בארץ שהכניס לחיינו בין השאר את אישטבח – על טהרת מאפה השמבורכ; ארחנטו - אמפנדס דרום אמריקאיים; ואורבן - המקום שמוקדש כולו ללחמניות קינמון טריות בסגנון אמריקאי. בימים אלה למרבה השמחה אנחנו מתבשרים על מוקד חדש ומעניין בשוק, שנפתח ממש השבוע ונקרא מאפיתי.
מאחורי מאפיתי עומדת הבלוגרית רחלי ור-ניר, שבדרך כלל מעבירה סדנאות קינוחים ועכשיו החליטה לפתוח מקום משלה, והוא מגיש שני סוגי מאפים: מאפה במילוי מלוח שמבוסס על בצק חמאה אוורירי ומאפה במילוי מתוק שמבוסס על בצק חמאה מדופף שמזכיר בצק קרואסון.
בין המנות במקום תוכלו למצוא מאפה פיצה במילוי מוצרלה, בזיליקום ורוטב רוזה חריף; מאפה עם ביצת עין, גבינות ורוטב שמנת; מאפה סביח עם מטבוחה, חציל מטוגן, ביצה קשה, טחינת לימון ועשבי תיבול; מאפה במילוי מוצרלה ברוטב שמנת ופטריות; ומאפה בסגנון שקשוקה עם עגבניות, שום, פלפל חריף וביצת עין (26 שקלים למאפה).
מי שרוצה לסגור ארוחה מלאה יוכל להזמין לצד המאפים צ'יפס בוכרי עם סלסילת עגבניות ונענע (19 שקלים), קרפצ'יו סלק עם עגבניות קצוצות, בזיליקום, גבינת עיזים ופקאן מקורמל (26 שקלים) וסלט גבינת חלומי עם חסה, מלפפון, פלפל אדום, בצל ופיצוחים מקורמלים (29 שקלים).
בין המילויים והציפויים המתוקים במאפיתי: שוקוקוס - קרם קוקוס קלוי עם קראסט שוקולד חלב ואגוזים, גנאש שוקולד חלב וקפה; מסקרפונאדומה - קרם מסקרפונה וניל, קראסט שוקולד תות וסוכריות פטל וגנאש פטל עם קרמל; מלבי'ס - קרם וניל עם קראסט פיסטוק, ורדים, פיצוחים מקורמלים וגנאש פטל; קלאסיק ברולה - קרם וניל עם קראסט סוכר שרוף; אקזוטי - קרם קוקוס-וניל עם קראסט לימון וקוקוס קלוי, גנאש אננס-ליים, נענע וטופי קרמל; וכנארפונה - קרם מסקרפונה עם שערות קדאיף, קוטב קרמל ופטל (29 שקלים למאפה מתוק).
מאפיתי. התות 1, שוק מחנה יהודה, ירושלים. ראשון-רביעי 10:00-20:00, חמישי 10:00-02:00, שישי 9:30-14:30