אירועים מגניבים ומקומות חדשים
מסיבת אוכל רחוב בקנטה, תל אביב
ביום שבת מהשעה שש בערב קבוצת נוקס תערוך מסיבת אוכל רחוב על הגג של קנטה. המסיבה תכלול דוכני אוכל רחוב כמו נקניקיות מינכן בלחמנייה, כנפיים של השף דייויד פרנקל מהזובי זו, קבבוני דגים צרובים בפיתה ופלחי תפוחי אדמה בפפריקה מעושנת עם איולי עגבניות שרי ובזיליקום. פרט לאוכל יוצעו שם שלל בירות ויינות ויתקיימו הופעות מוזיקה ומיצגי וידיאו ארט.
קנטה. אבן גבירול 71 תל אביב
עוד מלא עדכונים חמים בפייסבוק שלנו
רוזלין, קפה-מסעדה איטלקי חדש בהרצליה פיתוח
רוזלין, בית קפה, מסעדה ובר חדש בסגנון איטלקי, נפתח לפעילות בסמוך לחוף הים בהרצליה פיתוח. במקום מציעים מגוון רחב של אוכל איטלקי כמו פסטות, פיצות וסלטים איטלקיים וים תיכוניים, לצד קינוחים איטלקיים כמו זביון תותים או "יער מרנג" עם תותים.
רוזלין. רמת ים 93, הרצליה פיתוח. 09-9555166. כשר
עוד באוכל טוב:
- הצטרפתם כבר לאתגר האוכל הבריא? למה אתם מחכים?
- מתכון לחיתוכיות קוקוס וריבה עם מרכיב סודי ומעולה
- מתכוני כריסמס מפתיעים שיבואו לכם בול
חגיגות 20 למטבח של רמה, נטף
מסעדת המטבח של רמה תערוך ארוחות חגיגיות לכבוד 20 שנות פעילות למסעדה, החל מסוף השבוע הקרוב. באירועים יתארחו השפים יוסי אלעד (Palomar - לונדון), אסף שנער (המעדנייה - חוות צוק) ויוחאי נבו (הסועד הנודד). האחרון יתארח בשישי הקרוב, ובתפריט האירוע יוצעו מנות כמו לחמי גחלים ממולאים בבשר טלה טחון או דלעת, גרעיני דלעת ונענע, שוק טלה מעושן מגולגל עם עשבים חריפים, לימון וערק ומנסף 12 שעות - אורז עגול, בשר בקר, ראש וזנב, כרובית, כרוב סגול ותערובת תבלינים מנצרת. מחיר הארוחה הוא 260 שקלים למשתתף, בליווי יינות.
המטבח של רמה. בכניסה ליישוב נטף, הרי יהודה. 02-5700954
חג מולד באמריקן קולוני, ירושלים
המלון בירושלים מציע ארוחת חג מולד מסורתית ב-24 בדצמבר. בתפריט האירוע: טרטר שרימפס ואננס עם אבוקדו וקנל טפנד; דניס ים תיכוני בקישואים, פסטו ושעועית; דלורית, תירס מתוק ומרק צדפות וברווז שלם בתפוזים, תימין, כוכב אניס, בורגול חם, תאנים מיובשות, משמש, צנוברים ומלית קשיו. 400 שקלים לסועד.
אמריקן קולוני. לואי ונסן 1, ירושלים
ארוחת ספרים מיוחדת, רמות השבים
בגלריה לה ברוקנט דו וילאז' (La Brocante du village) ברמות השבים עורכים החל מהשעה שמונה בערב ב-31 בדצמבר ארוחת ספרים מיוחדת, במהלכה יוגשו 10 מנות בהשראת ספרים. כך למשל, מרק דגים צרפתי מתוך "מסע של מאה צעדים", ירקות ממולאים מתוך "עד שיום אחד" ופאי פירות יבשים מתוך "המתיקות שבשכחה". את האירוע תנחה שוש איתמר - שפית בעלת קייטרינג חלבי ומפעל שוקולד בוטיק, ומורה לספרות בעברה. 200 שקלים למשתתף.
לה ברוכאנט דו וילאז'. הלימון 19 רמות השבים. 09-7656063
סיור ליקוט בפארק נאות קדומים
ביום שישי מהשעה תשע בבוקר, ייערך בפארק נאות קדומים סיור ליקוט שיתמקד בזנים עתיקים של עשבים וצמחים. בסיור יוכנו גם שלל מאכלים מהעשבים, כמו חביתת אספרגוס החורש, סלט צמחי בר מטוריים מצויים, חרחבינה מכחילה, גבעולי גדילן וברקן, עולש, חסת המצפן, ועלי סביון וקינוח של תה צמחים ממותק בדבש מזוטה לבנה, מרווה משולשת ונענע. מחיר הסיור והארוחה - 60 שקלים למשתתף.
לפרטים: 08-9770770
שוק תוצרת הארץ ושוק פליאו במתחם התחנה, תל אביב
בסוף השבוע הקרוב ייערך שוק תוצרת הארץ במתחם התחנה בתל אביב. השוק יכלול דוכני אוכל, מאפיות וקונדיטוריות, דוכני מבשלות בוטיק ודוכני חקלאות מקומית. האירועים יתקיימו ביום שישי החל מהשעה עשר בבוקר ועד שלוש, ובשבת החל מעשר בבוקר ועד חמש. כמו כן, ביום שישי בין השעות תשע בבוקר לשלוש יגיע שוק הפליאו למתחם התחנה עם שלל בשרים, גבינות, ומאפים מיוחדים.
תפריטי חורף
עוגיות חדשות בקוקיז
רשת קוקיז מציעה עוגיות בראוני חדשות ממולאות בגלידה (9 שקלים לבראוני, 70 שקלים לעשרה בראוניז, 26 שקלים לבראוניז במילוי גלידה). בנוסף מציעים במקום טעמי גלידות חורף חדשים כמו קרם ברולה, לואקר ושוקולד-בראוניז.
גלידה חדשה באייסברג
רשת הגלידות מציעה החורף טעם חדש - גלידת שוקולד חריף על בסיס שמנת, קקאו ושוקולד מריר עם פלפלי צ'ילי. 16 שקלים למנת ילדים ו-20 שקלים לגלידה רגילה.
חג מולד בשטרודל, חיפה
המסעדה מציעה מנות מיוחדות לשבוע חג המולד ביניהן פסטה פטוצ'יני שחורה עם פירות ים ברוטב שמנת וזעתר (89 שקלים), פילה סלמון ברוטב יין לבן עם תפוח אדמה מדורה (89 שקלים), קורדון בלו - חזה עוף ממולא בגבינה כחולה ואווז מעושן (89 שקלים) ופלטה מהים ובה צדפות, שרימפס וקלמארי על מצע פריקי ותפוחי אדמה ברוטב שום ולימון (149 שקלים).
שטרודל. שדרות בן גוריון 39 (המושבה הגרמנית) חיפה. 0777004312
תפריט חדש בסושי בר בזל, תל אביב
תפריט יפני מורחב בסושי בר בזל. בין המנות החדשות: קושיאקי - שיפודים יפנים כמו נגימה עוף ובצל ירוק ברוטב יקיטורי (38 שקלים), מרק ראמן עם אטריות חיטה וירקות (51 שקלים), אודון (45 שקלים), סטייק טופו בטמפורה צלוי עם ירקות (48 שקלים) ונתחי אנטריקוט עם בצל ירוק בציר פירות וירקות (98 שקלים).
סושי בר בזל. פרישמן 20 א', תל אביב. 03-5460575
עוגת שטולן מסורתית לחג המולד בפיס אוף קייק
רשת הקונדיטוריות מציעה עוגת שטולן מסורתית לחג המולד (42 שקלים).
פיס אוף קייק. 1700551110
קינוח קוניאק בקלואליס, רמת גן
מסעדת קלואליס חנכה חדר פרטי חדש של לואי טרז, לכבוד השקת קוניאק חדש מבית רמי מרטן. כמו כן מציעים במסעדה קינוח חדש של פונדנט ריבת חלב עם מזרק קוניאק רמי מרטן VSOP, בליווי רוטב ריבת חלב וגלידת לבנדר (61 שקלים).
קלואליס. אבא הלל 16, רמת גן. 03-575-9060
משלוח חמין עד הבית בסנדר, תל אביב
מסעדת סנדר מציעה משלוחים של סיר חמין בימי שישי. החמין כולל תפוחי אדמה, בשר, קישקע תוצרת בית, שלושה סוגים של שעועית וביצים חומות. המחיר נע בין 89 שקלים לסיר אישי ועד 329 שקלים לסיר משפחתי של 5 סועדים. חמין מסוגים שונים מוגש גם במסעדה עצמה.
סנדר - בית של אוכל. לוינסקי 54, כשר. תל אביב. 03-5371872.
ספיישלים חדשים בבנדיקט
רשת ארוחות הבוקר בנדיקט מציעה קוקטיילים חדשים ומנות ספיישל חדשות. כך למשל קוקטייל Strawberries&Cream ובו קטל וואן, אמרטו, רוזטה, תותים וקצף חלב וקוקטייל מרטחיני - פרנו, רוזטה, טחינה וליים. בין המנות החדשות: בייגל ברקפסט - 2 חצאי בייגל עם מיונז, עגבניות צלויות, קוביות אבוקדו ועלי כוסברה, ביצה מקושקשת וגבינת גאודה (47 שקלים) וצ'ילאקילס - ביצי עין על טורטיות מטוגנות ואפויות ברוטב עגבניות, כוסברה וחלפיניו ליים עם גבינות גאודה ובולגרית (62 שקלים).
תפריט חורף חדש בפאסטל, תל אביב
שף הלל תווקולי יצר תפריט חורף חדש בפאסטל ובו מנות כמו קבב דג ים עם קישוא באלדי, עגבניות, לבנה, נענע יבשה ושום חרוך (86 שקלים), סלט קייל בנוסח ניסואז (58 שקלים), לברק שלם עם פסטה פיצי, מורנינג גלורי, בייבי שומר, עגבניות, צ'ימיצ'ורי וגרמולטה (126 שקלים) ומוסר ים עם שעועית בובס, ערמונים, שעועית ירוקה, בצל, צ'טני ראס אל חנות ורוטב לימון ביאנקו (138 שקלים).
פאסטל. שדרות שאול המלך 27, תל אביב. 03-6447441
תפריט חורף חדש לאיטלקיה בתחנה, תל אביב
המסעדה מציעה תפריט חורף חדש ובו מנות כמו פיצה קזבלנקה עם בשר בקר בבישול ארוך, קרם טחינה, עגבניות מיובשות, כוסברה, אורגנו ובזיליקום (68 שקלים), קנלוני אלפרדו די ללו במילוי פטריות וגבינת מוצרלה, עם קרם ארטישוק ירושלמי ופטריות כמהין (79 שקלים) ואוסובוקו טלה בבישול ארוך עם יין אדום וירקות שורש על פולנטה רכה, ערמונים, אגוזי לוז ואספרגוס צלוי (98 שקלים).
איטלקיה בתחנה. מתחם התחנה, תל אביב. 03-522-2664
משקאות חורף חדשים בקופיסטיישן
רשת קופיסטיישן מציעה סדרת משקאות חורף על בסיס סחלב. כך למשל: סחלב סניקרס עם חמאת בוטנים, שוקולד אגוזי לוז וקרמל, סחלב באונטי עם קוקוס וקרם שוקולד בלגי וסחלב פיסטוק עם קרם פיסטוק ותערובת נוגט מאגוזי לוז. 17 שקלים לכוס גדולה.
לפרטים