מסעדת סנטה קתרינה של השף תומר אגאי היא אחת מהמסעדות המצליחות בתל אביב מהיום שבו נפתחה. המסעדה, שממוקמת במתחם בית הכנסת הגדול ומשלבת בהצלחה בין אוכל שף למנות בר משוחררות ואווירה צעירה, הצליחה איפה שרבות לפניה נכשלו, ועדיין - עד כה השף והבעלים של המקום תומר אגאי לא התרחב עם יותר מדי מיזמים נוספים.
עכשיו אנחנו שמחים לספר שהתמונה משתנה, בזכות בר האוכל החדש צ'נה (Cena) שפותח אגאי לא רחוק מסנטה קתרינה. כמו במסעדת האם גם פה יככב הטאבון, והאוכל יהיה משוחרר ולא רשמי אבל בכל זאת מוקפד. המסעדה תיפתח בקומת הקרקע של מלון בראון תיאודור ותכלול גם חצר פנימית שאפשר לשבת בה ובר ארוך.
התפריט של אגאי במקום החדש מתכתב עם דרום איטליה וצפון אפריקה, וכולל בין השאר מבחר פיצטות, כמו פיצטה אדומה עם רוטב אדום, בזיליקום טרי ושמן זית פרחוני (59 שקלים); פיצטה ירוקה עם תרד בר, גבינת המאירי, צ'ילי ירוק, אורגנו וחלמון ביצה חצי אפוי (64 שקלים); ופיצטה חריפה עם מוצרלה, פלפל שושקה וצ'ילי ירוק צלויים, שיפקה וזיתים סוריים, עלים ירוקים ובצל סגול (64 שקלים).
עוד בתפריט: מנאיש זעתר - לחם שטוח מרודד עם זעתר בטאבון, כדור לאבנה קשה למריחה וסלסה של עגבניות מגי עם צ'ילי ירוק חריף (36 שקלים); סלט חם של סלקים צלויים עם ג'יבנה על גריל פחם, ריג'לה ובלסמי לבן (52 שקלים); טרטר פיאמונטזי שטוח מפילה בקר על הסכין, אנשובי ופרמזן (72 שקלים); קלמרי טרי צלוי בפחם עם סלט מלפפון בלאדי, ארוגולה, שמיר וגספצ'יו מעגבניות מגי (82 שקלים); נקניקיית בקר עם שומן טלה, כרוב אדום כבוש וצלוי בטאבון, חרדל קולמנס ואורוגולה (89 שקלים); נתח קצבים עם מסבחה של ארטישוק ירושלמי ושורשים, טחינה וסלט של נענע, סלרי ובצל סגול (84 שקלים); ושיפוד דג ים מקומי צלוי עם תאנה, בצל ירוק וסלט משאוואי (82 שקלים). תפריט היין כולל אופציות מקומיות ואיטלקיות.
המקום יהיה פתוח בכל ימות השבוע מהשעה 18:00 ועד 00:30. מהיכרותנו עם אגאי והשילוב של האוכל שלו עם הפורמט של בר יין קליל ולא יקר במיוחד, אנחנו בטוחים שנשמע על צ'נה לא מעט בזמן הקרוב.
צ'נה. מלון תיאודור בראון, הרצל 10, תל אביב. 03-7660504