מקום חדש שמציע אינספור פחמימות מפתות (וגם קפה) נפתח בתל אביב, קוראים לו קירש ואחראי עליו אחד הבעלים לשעבר של המוסד הקולינרי הירושלמי זוני. כמו בזוני, גם בקירש מציעים פרנץ' טוסט בגרסאות מתוקות ומלוחות, וכן שלל קינוחים שחלקם קורצים לקינוחים הנוסטלגיים של פעם.
"קירש נולד במקרה בזמן הסגרים", מסביר דן קירש, הבעלים, שמפעיל מקום באותו השם גם בניו יורק. "מדובר בנכס שהיה בו קפה היסטורי בתל אביב, חלקו נכס לשימור. בגלל שאני כרגע בארץ לאור הקורונה הבחנתי בהזדמנות - וכך נולד הרעיון".
בקירש אופים לחמים, עוגות ועוגיות ומציעים מנות שרובן מבוססות בצקים - וגם סלטים למי שפחות בקטע של פחמימות. "אנחנו עושים הכל תוצרת בית, מלחמי המחמצת והבצקים השונים ועד תערובת הקפה שפיתחתי לכאן במיוחד", אומר קירש. "יש גם ארוחות בוקר, בראנצ'ים וארוחות קלות, והמקום צמחוני חלבי, עם מעט דגים וללא בשר".
בבסיס האפייה והקינוחים עומדת הקונדיטוריה האוסטרו הונגרית. אפשר לומר שזו הקונדיטוריה הקלאסית, שעליה מבוסס הענף בישראל, אף שבשנים האחרונות המאפיות שנפתחות בארץ מקדשות בעיקר את הקינוחים הצרפתיים דווקא. בקירש מנסים להחזיר למוקד את הנישה האוסטרו הונגרית - בתוספת נגיעות מודרניות. "גם הלחמים וגם המאפים שלנו נשענים על האפייה האוסטרו הונגרית, אנחנו מכינים פה לחמי שיפון וקרמשניט וסברינות, אבל הכל מאוד עדכני, הן מבחינת חומרי הגלם והן מבחינת הטכניקות והעיצוב".
על הקינוחים והמאפים במקום אחראים השף קונדיטורית נוגה זיכל והאופה הראשי סטאס שנייר. בגזרת הלחמים הם מציעים לחם מחמצת עם תפוחי אדמה ורוזמרין, לחם מחמצת וגרעיני חמנייה ודלעת, לחם קסטן ומחמצת שיפון ודגנים; ויש גם מאפים מלוחים כמו פוקצ'ה עם זיתים או עם גבינות ובזיליקום, דייניש רוזמרין ושום, בריוש שמן זית, בורקס תפוחי אדמה או תפוחי אדמה ופטריות ופאי בצק עלים שלם במילוי גבינות עיזים ותרד.
בין המאפים המתוקים המוגשים בקירש: מאפה בצק עלים ריקוטה ווניל, עוגת קראנץ פרג, מאפה בצק עלים עם שקדים ודובדבנים, דייניש קינמון ומאפה בצק עלים עם שוקולד ואגוזי לוז, ועוגיות כמו שורטברד קלאסי, ביסקוטי פיסטוק, עוגיות הנסיכה ועוגיות שיפון עם שוקולד ולרונה ומלח ים.
ארוחת הבוקר מוגשת במהלך כל היום, וכוללת מנות כמו פרנץ' טוסט עם מסקרפונה ופירות יער; כריך חביתה עם עשבי תיבול וגאודה; מאפה תרד עם מנגולד וגבינת עזים; פנקייק אוכמניות עם חמאת מייפל וקצפת; פרנץ' טוסט עם סלמון כבוש, קרם פרש וביצה; או ארוחת בוקר קלאסית עם ביצים לבחירה, סלט, גבינות, צנימים, שתייה חמה ומיץ טבעי. המחירים נעים בין 25 ל-59 שקלים לארוחת בוקר, בין 9 ל-15 שקלים למאפה מתוק או מלוח, כ-26 שקלים לכיכר לחם מחמצת ו-38-42 שקלים לעוגת קראנץ.
בתפריט הצהריים והערב מוצע אוכל קליל כמו סלט חסות עם קממבר ורוטב פטל; סלט קיסר עם אנשובי ופרמזן; סלט ניסואז; פסטה רדיאטורי בפסטו עם בזיליקום וקשיו; טוסט אבוקדו; טוסט שלוש גבינות וסלט ירוק; ומאפה בצק עלים עם תפוחי אדמה וכמהין. והקינוחים כוללים קלאסיקות כמו קרמשניט, זאכר טורט, סברינה, מאפה בצק עלים עם תפוחי עץ וקרם שקדים ושוקולטה עם קצפת ועוגיות שוקולד. כרגע המקום פתוח בימי ראשון-שישי משבע בבוקר עד 22:00, ובשישי עד כניסת שבת.
קירש. דיזנגוף 189, תל אביב