אין ויכוח על כך שאזור פרדס חנה כרכור והסביבה הוא אחד היפים בארץ. אבל בכל מה שנוגע לבתי אוכל ומסעדות, לא נפתח כאן לעתים תכופות מקום מעניין שמעורר את האזור קולינרית. בדיוק בגלל זה אנחנו שמחים לספר לכם על אלחנן, בית קפה (ומאפייה) חדש, שבקרוב גם יתרחב לסוג של מסעדה אינטימית שתציע תפריט מגוון שמבוסס כולו על הלחמים הרבים שנאפים כאן.
את אלחנן פתח השף אלדד שמואלי, תושב שדות ים, שהוביל בעבר הלא רחוק כמה מהמסעדות הנחשבות ביותר בישראל, ממסעדת שקוף המוכרת שנסגרה, דרך אברקסס צפון של השף אייל שני ועד איוש תפקיד השף בפועל של מסעדת קלארו הגדולה של רן שמואלי במתחם שרונה.
מחפשים עוד הפתעות? בואו אל עמוד הפייסבוק של אוכל טוב
עם הזמן, לשמואלי נמאס מהצפיפות של הבועה התל אביבית והוא החליט להגר צפונה במטרה לפתוח לראשונה עסק משלו. "תמיד אהבתי את כל הנושא של אפייה וקונדיטוריה. בכל מקום בו עבדתי עסקתי גם בנושא הזה, והמון שנים רציתי לפתוח מקום שיעסוק בלחם, כי כמות הדברים שאפשר לעשות איתו היא אינסופית", מסביר שמואלי. "השם של המקום החדש, אלחנן, נקרא על שם אבא שלי; קיבוצניק אמיתי, בעל מראה פשוט של פעם, וזה גם הכיוון של המקום".
את אלחנן עיצב מי שאחראי על עיצוב המזנונים של השף אייל שני, וגם כאן, האווירה היא סוג של "בלגן מסודר", עם שפע דגשים על אלמנטים חמים, וגם עם גינה גדולה שניתן לשבת בה ולהביט על השטחים הפתוחים של השדות הסמוכים.
כרגע, פועלת אלחנן כמאפייה ובית קפה בלבד. הדגש כאן הוא על לחמים בסגנון סן פרנסיסקו (לחמי מחמצת טבעיים ללא תוספת שמרים) שפיתח שמואלי במשך חודשים ארוכים של עבודה. הלחמים כאן, בשונה מאלה שאתם רגילים אליהם, הם ענקיים, כי על פי שמואלי, כך נשמר הלחם בצורה טובה יותר, כשהוא לח ועסיסי. הלחמים נמכרים לפי משקל ולא לפי כיכר, מה שאומר שניתן לקנות פרוסה, כמו גם כיכר ענקית שלמה.
עוד באוכל טוב:
- ארוחה אחת שלמה: קציצות עוף, אורז וירקות
- 3 מתכונים שמחזירים את מסעדת תפוח זהב לחיים
- במהירות הברק: ארוחה יומיומית מפנקת ב-25 דקות
תמצאו פה לחם מחמצת קלאסי מקמח לבן (3.5 שקלים למאה גרם), מחמצת מקמח מלא (4 שקלים למאה גרם), ולחמי מחמצת מיוחדים עם אגוזים וקמח שיפון (5 שקלים למאה גרם). לצד הלחמים, תמצאו כאן גם מגוון מאפים כמו בוסטוק צרפתי קלאסי עם קרם שקדים, מאפה קוין אמאן, פריז ברסט, קרואסונים, סטיקי באנז ועוגות בחושות, לצד עוגות שמרים כמו שכבות גזר עם גבינת שמנת, עוגת בננות ועוד.
בעוד כחודשיים יוצע כאן גם תפריט מגוון המבוסס על לחם עם כריכים, ברוקסטות, טוסטים עתירי גבינות, סלטי לחם, פיצות עשירות ותבשילים כמו קציצות לחם בתבשיל ירוקים עם פרמזן. גם ההיצע של המאפייה עתיד להתרחב בקרוב, ויכלול סוגי לחמים נוספים כמו לחם תפוחי אדמה עם שום ורוזמרין, וכן טארטים מושחתים כמו טארט סניקרס, טארט לימון פטל או טארט בננה ופקאן. המחירים: 12-14 שקלים למאפה, קפה ומאפה ב-20 שקלים ועוגות בחושות או שמרים 35-40 שקלים.
אלחנן. בכניסה לקיבוץ משמרות. 04-8838200. ראשון-חמישי 06:00-20:00, שישי 06:00-16:00. כשר ללא תעודה