כמעט שש שנים חלפו מאז שנתי מנשה, הבעלים של מזללת ההמבורגרים המצליחה הוויטרינה, חזר לישראל. מנשה בילה מעל לשני עשורים בקליפורניה, שם עסק בכלל בתחום האופנה, וכשחזר מצא את עצמו יושב על הבר עם הוריו במסעדת המבורגרים פופולרית בתל אביב, מתלבט יחד איתם על הפוטנציאל של פתיחת עסק דומה כאן בארץ.
לדף הפייסבוק שלנו יש סניף אחד, יחיד ומיוחד
השבוע, אחרי עשרות אלפי המבורגרים סביב אותו הבר בדיוק, פותח מנשה את הסניף השני של ויטרינה, הפעם ברחוב לילינבלום בתל אביב. על התרחבות המוסד האהוב סיפרנו לכם כבר לפני כמה חודשים, ועכשיו, אחרי מסע שיפוצים נרחב, זה סוף סוף קורה. מדובר בחדשות טובות במיוחד לאלה המותשים מהתור האינסופי בסניף המקורי ברחוב אבן גבירול: הסניף החדש גדול פי כמה מהמקור (למרות שכנראה גם כאן יחכה לכם תור משמעותי, אבל בואו נקווה שהוא יהיה קצר יותר). לגבי הקונספט - מנשה החליט ללכת בסניף החדש על אווירה אמריקאית בכלל, עם נגיעות קליפורניות בפרט, עניין שמורגש בעיצוב כמו גם בתפריט.
בסניף החדש תמצאו בר יפה עם כסאות עגולים ומוזהבים בסגנון דיינר אמריקאי מהסיקסטיז, וחלל פנימי רחב ידיים עם מגוון אלמנטים בצבעי ורוד, זהב וירוק. בחלל הפנימי כ-40 מקומות ישיבה, ובנוסף לו תמצאו גם חלק חיצוני (שעוד לא נכנס לפעילות), ובו יוצבו כסאות ושולחנות שמשקיפים על פינת הרחוב השוקקת. מבחינת התפריט, כדי להרגיע את המעריצים המושבעים ההמבורגר המעולה והמוכר של הוויטרינה (עם או בלי גבינה), כולל צ'יפס הבטטה ותפוחי האדמה בשילוב גרידת הלימון, יהיו גם כאן. אבל אם תפתחו קצת את הראש, תמצאו פה מנות נוספות ושוות לא פחות.
עוד באוכל טוב:
לפני הכל, טאקוס
בראש ובראשונה כדאי לדבר על הטאקוס המגניבים, שמציעים שילוב מקורי בין קוריאה למקסיקו, ועשויים מטורטיית פולנטה שמכינה אשתו של מנשה, במילוי בשרני של שורט ריבס, ובבישול ארוך עם סלסה רוחה פיקנטית. עוד בתפריט: מנה של סלט סיני עם עוף ורוטב שומשום, חסה, גזר, אטריות אורז וכוסברה, שנפוץ מאוד בקליפורניה. בנוסף, תוכלו למצוא בסניף החדש גם מנות צמחוניות, לטובת אלו שבשר הוא לא כוס התה שלהם. הנקניקיות, שכל כך מאפיינות את סניף הדגל, נשארות בינתיים מחוץ לתפריט.
והנה הצצה קטנה לעוד כמה מהמנות החדשות: המבורגר גולדן סטייט - המבורגר צמחוני עשוי זוג פטריות פורטבלו, וביניהן גבינת צ'דר לוהטת, לצד מטוגנים בטיגון עמוק בפירורי לחם שמוגשים בלחמנייה רכה עם חסה אייסברג ועגבנייה (55 שקלים במסגרת ארוחה עסקית עם צ'יפס ושתייה); המבורגר בסט קואוסט - ההמבורגר הקלאסי של הוויטרינה, אבל הפעם עם תוספת של ריבת בייקון עסיסית, צ'דר, חסה אייסברג ועגבנייה (65 שקלים במסגרת ארוחה עסקית עם צ'יפס ושתייה); שלישיית טאקוס קוריאניים במילוי שורט ריבס (40 שקלים); קינוח של טאקוס שוקולד - וופל פריך בעבודת יד שנעשה בצורת טאקו, וממולא בגלידת וניל בציפוי עבה של שוקולד ואגוזי מלך (15 שקלים); ועוגיית צ'אבי האבי נהדרת, שמזכירה עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית, וכוללת שבבי חמאת בוטנים ושוקולד, שיבולת שועל ופרעצל (5 שקלים). בגזרת השתייה, יחכו לכם כאן חידושים כמו לימונדת אבטיח קיצית, ולימונדת פטל-סלק שנעשית במקום.
בתקופת ההרצה יפעל הסניף החדש רק בשעות הערב, בימים ראשון עד חמישי, מהשעה 18:00 ועד 23:00. מעוד כשבועיים תיפתח המסעדה גם בשעות הצהריים, ובהמשך ככל הנראה גם בסופי השבוע לרווחת הבליינים הרבים באזור.
ויטרינה. לילינבלום 40, תל אביב. 03-6164118. לא כשר.